Европейската футболна централа реши на извънредното си заседание днес да

...
Европейската футболна централа реши на извънредното си заседание днес да
Коментари Харесай

Официално: УЕФА разпределя 70 млн. евро между 676 клуба

Европейската футболна централа реши на изключителното си съвещание през днешния ден да отпусне 70 млн. евро, които ще бъдат разпределени сред 676 клуба на Стария континент.

Финансова помощ ще получат тимовете, които са имали национални състезатели и те са били викани за европейските квалификации или мачовете от Лигата на нациите през последните две години.

Още по тематиката:

УЕФА: Временните класираня стават крайни, в случай че шампионата бъде прекъснато

Коронавирусът прати огромно състезание чак през 2022

Въпросната сума е трябвало да бъде отпусната след края на Европейското състезание, само че заради пандемията от ковид, която блокира спорта и в частност футбола, средствата са освободени по-рано, с цел да се подкрепят клубовете.

По-договор въпросната сума, която се дължи от УЕФА на клубовете е в размер на минимум от 200 млн. евро, която е основана и на приходите от финалите, които трябваше да се проведат това лято, само че бяха отсрочени за идната година.

Един от въпросните 676 клуба ще получи сумата от 630 000 евро, само че неговото име не бе посочено. Сумата е изчислена на база футболистите от клуба, взели присъединяване в мачове на съответните национални тимове.

2,7 млн. евро от цялата сума ще бъдат разпределени в допълнение след приключването на баражите за Евро 2020 по-късно тази година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР