Европейската футболна федерация (УЕФА) ще обсъжда възможното изключване на Беларус

...
Европейската футболна федерация (УЕФА) ще обсъжда възможното изключване на Беларус
Коментари Харесай

УЕФА обмисля да изключи Беларус от европейските квалификации

Европейската футболна федерация (УЕФА) ще разисква вероятното изключване на Беларус от надпреварите под нейната закрила, както и от квалификациите за Евро 2024 на събранието на Изпълнителния си комитет на 4 април.

" От дълго време УЕФА има желание да разиска обстановката на Беларус и това ще стане на идващия изпълнителен комитет ", изясни президентът Александър Чеферин в послание, изпратено до 100 депутати от Европейския парламент.

Това е отговор на въпрос на полския евродепутат Томаш Франковски, който е член на комисията по просвета на Европейския парламент.

Стотина евродепутати от всички политически партии желаеха от УЕФА в средата на март да изключи Беларус от интернационалните надпревари поради връзките си с Русия и обстановката с човешките права в страната. " УЕФА следи притеснителните процеси, за които говорите в писмото си ", отговори тогава словенецът Чеферин.

Вътрешният министър на Германия Нанси Фезер още през септември 2022 година изиска изключването на Беларус от УЕФА, като Германия провежда идващото Европейско състезание (14 юни-14 юли 2024).

Тимът на Беларус играе в събота против Швейцария в Нови Сад (Сърбия) първия си мач от европейските квалификации.

Русия към този момент бе изключена от надпреварите на УЕФА поради нахлуването на армията на страната в Украйна на 24 февруари 2022 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР