Европейската футболна асоциация (УЕФА) не остана особено удовлетворена от днешното

...
Европейската футболна асоциация (УЕФА) не остана особено удовлетворена от днешното
Коментари Харесай

В УЕФА не останаха очаровани от решението на КАС по случая с Ман Сити

Европейската футболна асоциация (УЕФА) не остана изключително задоволена от днешното решение на Спортния трибунал в Лозана, който отсъди в интерес на Манчестър Сити и анулира двугодишното наказване на "гражданите " за недопускане в европейските шампионати поради нарушавания на финансовия феърплей. От УЕФА излязоха с малко официално съобщение и споделиха, че повече няма да разясняват случая.

"УЕФА взима поради решението, взето от Спортния трибунал за понижаване на глобата, наложена на Манчестър Сити от Клубния финансов надзорен орган за хипотетични нарушавания на регламентите на УЕФА за лицензиране и финансов феърплей. УЕФА отбелязва, че КАС откри, че няма задоволително безапелационни доказателства в поддръжка на всички изводи на Клубния финансов надзорен орган в този съответен случай и че доста от хипотетичните нарушавания са давностни заради 5-годишния интервал, очакван в регламентите на УЕФА.

През последните няколко години финансовият феърплей изигра забележителна роля в отбраната на клубовете и им оказва помощ да станат финансово устойчиви. УЕФА и Европейската клубна асоциация остават ангажирани с неговите правила. УЕФА няма да прави повече мнения по този въпрос. "
Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 17 март  Манчестър Сити 22:00  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР