Европейската финтек компания Revolut отчита силен ръст на приходите си

...
Европейската финтек компания Revolut отчита силен ръст на приходите си
Коментари Харесай

Revolut записа 130% ръст на приходите заради манията с меме-акциите

Европейската финтек компания Revolut регистрира мощен растеж на приходите си от 130% на годишна база през първите три месеца на 2021 година Основна причина за този резултат е манията за търговия на така наречен меме-акции от вида на GameStop и AMC от частни вложители, която се организира в интернет конгреси, съобщи Си Ен Би Си.

Трицифреният растеж идва откакто темпът, с който продажбите на фитека се увеличаваха, се бе мощно намалил до 34% на годишна база за цялата 2020 г. За съпоставяне през 2019 година компанията регистрира троен растеж на приходите спрямо 2018 година

През  2020 година Revolut има доходи от 310 млн. $. Отделно дружеството има още 54 млн. $ поради внезапния растеж на цената на криптовалутите, които могат да се търгуват в платформата й. Тези доходи обаче не са включени в доклада, заради специфики на отчитането.

Компанията, която започва предлагайки евтини парични преводи и валутен продан, бе последно оценена на 5,5 милиарда $. Сега обаче тя приготвя нов рунд за привличане на вложения, който се чака да увеличи цената й на 10 милиарда $.

Въпреки растежа в приходите компанията регистрира загуба от 323 млн. $, което е повече от регистрирания негативен финасов резултат от 150 млн. $ през 2019 година

Въпреки че се пробва да диверсифицира източниците си на приходи – главните доходи на Revolut не престават да идват от таксите, с които се таксуват търговците, които приемат плащания с картите на Revolut. Тези такси съставляват 35% от приходите на компанията през 2020 година На второ място са таксите за продан на валута с 31% от общата сума, а на трето – с 29% - платените абонаментни проекти.

Компанията има 15,5 млн. потребителя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР