Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест

...
Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест
Коментари Харесай

На 7 май младежите избират филм за Наградата на младата европейска публика

Европейската кино академия и Международният кино фестивал " София Филм Фест " канят младите фенове да изберат носителя на Наградата на младата аудитория. На 6 май Домът на киното в София ще бъде едно от местата в Европа, на което ще се прожектират трите номинирани кино лентата пред младата аудитория. Всеки от филмите ще бъде разполагаем и в платформи за VOD за гласоподаване за тези, които нямат опция да гледат филмите на кино в София.

Говорителите на журито ще предадат резултатите от съответната страна онлайн посредством видеоконферентна връзка към Ерфурт (Германия). Там спечелилият ще бъде разгласен на гала, която ще се предава директно на специфичния уеб страница yaa.europeanfilmawards.eu, където има спомагателна информация за номинираните филми и за градовете, участващи в гласуването.

На 6 май младежи на възраст от 12 до 14 години ще гласоподават в 36 страни за своите любимци след прожекциите. Ден след церемонията (от 7 май) филмите от последните няколко издания към този момент ще могат да бъдат открити онлайн.

Ето и филмите:

1. БЕГЪЛКАТА / GIRL IN FLIGHT / LA FUGA : GIRL IN FLIGHT, филм на Сандра Ванучи
( Италия-Швейцария , 201 7 )
Силвия е самоуверена 11-годишна госпожица от дребен град в Тоскана, която се качва сама на влака за Рим. Там тя среща Емина – интелигентна и оправна 13-годишна циганка. Двете идват в Рим, където Силвия следва Емина и двете безусловно изчезват в голямата централна гара на града.

2. РЕВОЛЮЦИЯТА НА КОНЧЕТАТА / HOBBYHORSE REVOLUTION,
документален филм на Селма Вилхунен
( Финландия , 201 7 , 8 8 мин . )
Забавен и покъртителен филм за младежи с мъчителни проблеми по време на растежа им, които откриват себе си посредством заниманието да яздиш и да се " грижиш " за кончета-играчки.

3/. УАЛЕЙ / WALLAY,
филм на Бърни Голдблат (Франция-Буркина Фасо-Катар, 2017, 84 мин.)
Едно 13-годишно момче е изпратено от вкъщи си във Франция да живее със семейство нейде в Буркина Фасо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР