Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с

...
Европейската агенция за гранична и брегова охрана в сътрудничество с
Коментари Харесай

Европейската гранична и брегова охрана с първа съвместна операция извън ЕС

Европейската организация за гранична и брегова защита в съдействие с албанските управляващи дава началото на първата взаимна интервенция на територията на прилежаща страна отвън Европейски Съюз. От 22 май нататък екипи на Агенцията ще бъдат ситуирани дружно с албански гранични чиновници по гръцко-албанската граница, с цел да оказват помощ за укрепването на външните граници на Европейски Съюз, с цялостното единодушие на всички наранени страни. Тази интервенция бележи нов стадий в граничното съдействие сред Европейски Съюз и сътрудниците от Западните Балкани и е още една стъпка към постигането на цялостна действеност на Агенцията.
Европейските екипи за гранична и брегова защита ще могат да спомагат на албанските гранични чиновници да вземем за пример при осъществяването на гранични инспекции на контролно-пропускателните пунктове и предотвратяването на неразрешено влизане.
В началото на интервенцията Агенцията ще разположи 50 чиновници, 16 патрулни коли и един микробус с термовизионно съоръжение от 12 страни - членки на Европейски Съюз.
Откриването е през днешния ден в Тирана в наличието на Димитрис Аврамопулос, комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството, Фабрис Леджери, изпълнителен шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита, Еди Рама, министър-председател на Албания и Сандър Леши, министър на вътрешните работи на Албания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР