Европейската агенция по лекарствата съобщи, че започва оценка на руската

...
Европейската агенция по лекарствата съобщи, че започва оценка на руската
Коментари Харесай

ЕС започва задълбочена оценка на руската ваксина с възможност за достъп до пазара

Европейската организация по медикаментите заяви, че стартира оценка на съветската ваксина против ковид " Спутник V ", обвързвана с обезпечаване на достъп до пазара на Европейски Съюз.

Искането за тази оценка е подадено от сдружение, открито в Германия (R-Pharm Germany GmbH).

Агенцията отбелязва, че към този момент е открито действието на препарата за създаване на отбрана против новата болест. Допълва се, че съветската ваксина ще премине оценка по индикаторите, приложени и за останалите сходни препарати, и свързани с сигурността и качеството.

Според известието новата оценка е директно обвързвана с обезпечаване на следващ достъп до пазара на Европейски Съюз. Уточнява се, че към този момент публично искане за пазарен достъп на съветската ваксина не е импортирано.

Европейската комисия, която има последната дума по даването на достъп до пазара, бе прецизирала, че ще утвърждава единствено ваксини, създавани в Европейски Съюз. Според организацията към този момент не може да се уточни какъв брой време ще бъде належащо за инспекцията на съветската ваксина. Изразява се очакване периодите да бъдат съкратени поради откритите към този момент качества на съветския препарат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР