Европейската агенция по лекарствата съобщи, че коктейлът от антитела на

...
Европейската агенция по лекарствата съобщи, че коктейлът от антитела на
Коментари Харесай

ЕС одобри коктейл от антитела за лечение на коронавирус

Европейската организация по медикаментите заяви, че коктейлът от антитела на американската компания Regeneron Pharmaceuticals може да бъде употребен за лекуване на пациенти с ковид, които не се нуждаят от в допълнение О2 и са пред риск да се разболеят тежко, осведоми " Ройтерс ".

Препоръката в този момент може да се употребява като управление от европейските страни при допустима приложимост на комбинацията от касиривимаб и имдевимаб преди да бъде издадено позволение за стартиране на пазара на лекарствени артикули, разясняват от организацията.

Експерименталното след

Коктейлът от антитела против вируси работи като се прикрепя към протеин на повърхността на вируса. Има за цел да попречи на вируса да се закача за кафези и да се репликира , до момента в който в това време разрешава на имунната система да нападна вируса.

В началото на месеца се , които разкриват, че моноклоналните антитела - огромната вяра за лекуване на ковид - се провалят против разновидности на вируса , такива като тези, които се появиха в ЮАР и Бразилия.

Има високи упования моноклоналните антитела да оказват помощ в битката против ковид . Такива тела, създадени от Regeneron в Съединени американски щати, бяха употребявани по време на лекуването на Доналд Тръмп против ковид и изиграха значима роля при възобновяване му. Антителата са тествани в лечебни заведения във Англия. Но основаните от Regeneron, Eli Lilly и GlaxoSmithKline антитела се провалят против един или няколко разновидности на ковид.

Антителата се създават посредством клониране на човешки бели кръвни кафези и наподобяват реакцията на имунната система. Те са доста безвредни и са основани непосредствено да нападат вируса. В началото на тестванията антителата изглеждаха извънредно обещаващи за прекъсване прогресирането на ковид.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР