Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че комбинацията от антитела,

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че комбинацията от антитела,
Коментари Харесай

ЕМА препоръчва използването на лекарството на Regeneron срещу COVID-19

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи, че комбинацията от антитела, създадена от Regeneron Pharmaceuticals, може да се употребява за лекуване на пациенти с COVID-19, които не се нуждаят от кислородна поддръжка и не са изложени на висок риск от тежка форма на заболяването, съобщи ``Ройтерс``.

Коктейлът от антитела на Regeneron беше позволен за незабавна приложимост в Съединените щати през ноември и с него се лекуваше някогашният президент на страната Доналд Тръмп.

Лечението, извършено посредством капково вливане, става с част от клас медикаменти, известни като моноклонални антитела. Това са лабораторно създадени антитела, които се прикрепят към протеина на ковид и трансформират структурата му. В публикация за New England Journal of Medicine се отбелязва, че коктейлът от антитела REGN-COV2 ``намалява вирусното натоварване``, изключително при пациенти, чийто имунен отговор към момента не е почнал или които са имали високо вирусно натоварване първоначално. Моноклоналните антитела се употребяват като ``пасивна ваксинация`` против болести като тетанус или бяс.

``По отношение на сигурността, множеството обявени нежелани реакции са леки или умерени. Алергичните реакции, свързани с инфузията, би трябвало да бъдат наблюдавани``, се споделя в рекомендацията на EMA.

Регулаторът съобщи, че наблюдението на ефикаността на лекарството в действително време продължава и ще бъде формирана  рекомендация, с цел да бъде утвърдено за европейския пазар. ЕМА също по този начин следи лекуването с антитела от американската фармацевтична компания Eli Lilly и компанията със седалище в Южна Корея Celltrion.

Говорител на Regeneron съобщи в четвъртък, че самостоятелна комисия е открила, че лекуването с антитела " е ефикасно " и оказва помощ за понижаване на % на хоспитализация и гибел при пациенти.

В края на януари Германия закупи  200 хиляди дози от лекарсвтото за 400 млн. евро. То се употребява единствено при високорискови пациенти със слаба имунна система и в ранен етап на болестта, сподели представител на здравното министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР