Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив

...
Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив
Коментари Харесай

Полуголи танцьорки и безплатен алкохол възмутиха европейските младежки лидери в София

" Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив усет " - публикация с това заглавие излезе през днешния ден в изданието Euroactiv, която споделя за извършената предходната седмица конференция на Европейския юношески конгрес в НДК. Част от младежите участници в събитието са останали извънредно недоволни от разнообразни организационни недоразумения, като да вземем за пример от безплатния алкохол и танцьорките в бара на празненството след конференцията.

Събитието се организира в София сред 17-ти и 19-ти април. Такива конгреси се вършат по време на всяко председателство от другите страни, като у нас организационната част бе поета от министерството, отговарящо на европредседателството. На тях се разискват бъдещето на младите в Европа и тяхното присъединяване в построяването на устойчивите юношески политки.

На събитието в НДК присъединяване взеха министър председателят Бойко Борисов, представители на Европейска комисия, българското министерство на младежта и спорта, както и представители на Организация на обединените нации.

От какво се оплакват европейските младежи?

Лидерът на Европейския юношески конгрес Луис Алварадо стартира своята тирада и презентация с неодобрение към българските уредници. Според него това събитие е образец по какъв начин не би трябвало да се вършат нещата.



От думите му излиза наяве, че чуждестранните посетители на конференцията е трябвало да си платят за самолетните билети и чак по-късно да им възстановят парите - нещо, което се случва за пръв път по техни думи.

Речите и изявленията на гостите, поканени от министерството на европредседателството, също не се понравили на младежите, защото били прекомерно политически. 

Не се харесало и това, че Борисов призовал младите да раждат повече деца. Алварадо споделил пред Euractive, че младите били извънредно фрустрирани от изявлението на българския министър председател, който даже дал за образец немски министър - татко на седем деца.

" Лесно му е да го каже, като не е част от първото потомство, което ще живее по-зле от своите родители ", споделя Алварадо.

За ЕМФ е възмутително и това, че всички си тръгнали след речта на Борисов.

" Тук сте, с цел да говорите с нас, а не НА нас ", споделя в своята тирада Алварадо.

OFFNews се свърза с българския представител на младежката организация Райчо Райчев, който показа недоволството си от това, че не било допускано да се задават въпроси на Борисов, а единствено авансово готови такива. Също по този начин, по думите на Райчев, имало указания да се става на крайници за премиера.

Райчев добави и че не е имало добре квалифициран превод за глухонемите гости на форума.

" Ще има мнение от всички препоръки на ЕМФ ", заканва се Райчев.

Партито - танцьорки, алкохол и махмурлук 

Освен организацията в НДК, афтър празненството на събитието също оставило горчив усет у европейската юноша. На купона в бара имало безвъзмезден алкохол и полуголи танцьорки. 

" Възмутително е, тъй като на конференцията говорихме за половото тъждество ", коментира пред наш кореспондент Райчев. 

 Танцьорките, които възмутиха младежите

Ако има девойки на дансинга, е трябвало да има и момчета или изобщо да няма такива неща , смята родният представител на Европейския юношески конгрес. 

Освен половото неравенство заради танцуващите девойки, казусът бил, че на идната заран поради безплатния алкохол конференцията била пред неуспех, защото участниците не били " във форма ". 

Какво споделят от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 

На запитването на OFFNews към пресцентъра на министерството, оттова дадоха отговор, че евентуално няма да има публична позиция по тематиката. Посъветваха ни да се свържем с офиса в Брюксел.

Euractiv са взели коментар от представителя на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Елица Златева, която споделя, че конференцията на европейските младежи се е провела по всички правила.

Относно неналичието на младежи Златева споделя, че са организирали 11 работни панела с присъединяване на младежи.

" Президентът на Националния юношески конгрес на България и президентът на Европейския юношески конгрес бяха дейни участници от самото начало ", добавя Златева.

Относно казуса със самолетните билети пък коментарът е, че с този модел на възобновяване на разноските предлага по-гъвкав модел на опазване тук-там и полети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР