Европейска гургулица Въвеждане на временна забрана за лов на гургулица

...
Европейска гургулица Въвеждане на временна забрана за лов на гургулица
Коментари Харесай

Обмисля се забрана за лов на гургулица в Европа, България е против


Европейска гургулица

Въвеждане на краткотрайна възбрана за лов на гургулица в европейските страни, където досега е разрешен – Австрия, България, Гърция, Италия, Испания, Кипър, Малта, Португалия, Румъния и Франция, ще разиска на изключително съвещание експертната група на Европейски Съюз за " Директивите за птиците и местообитанията “ (NADEG) на 26 април в Брюксел. Официално декларираната причина за възможния мораториум е нуждата от адаптивно ръководство на запасите, обясниха от Съюза на ловците и рибарите в България (НЛРС-СЛРБ).

Организацията е срещу мораториума. “Въпреки че поддържаме адаптивното ръководство на запасите, считаме, че краткотрайната възбрана за лов на гургулица е научно голословно деяние. Мораториумът няма да повлияе позитивно върху популацията на типа, която понижава вследствие на неправилните аграрни практики. В България не са установени отрицателни последици върху запасите на гургулицата, като в последните години даже се отбелязва дълготраен растеж ", разяснява ръководителят на съюза Васил Василев.

По думите му се организират интензивни диалози с министерствата на околната среда и на земеделието да изразят пред Европейската комисия позиция срещу въвеждането на такава възбрана

Ловната общественост е съществена заинтригувана страна във връзка с използването на ограниченията, разказани в Плана за ръководство за гургулицата и местообитанията й. " Очакваме да изпълним доста от дейностите, заложени в проекта, които ще допринесат за възстановяване на статуса на типа откакто рамката бъде призната “, сподели още Василев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР