„Европа трябва да се конкурира с други световни сили, за

...
„Европа трябва да се конкурира с други световни сили, за
Коментари Харесай

Емил Радев: Европа трябва да се конкурира с другите световни сили, за да бъде лидер в цифровата революция

„ Европа би трябвало да се конкурира с други международни сили, с цел да бъде водач в цифровата гражданска война, а вложенията в цифровите потенциали би трябвало да стабилно да се усилят както в бюджета на Европейски Съюз, по този начин и в националните и районните бюджети “, съобщи българският евродепутат Емил Радев, докладчик от страна на ЕНП, по време на показване на новата стратегия на Европейската комисия „ Цифрова Европа “, което се организира в правната комисия на Европейския парламент. Това осведомиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Новата стратегия „ Цифрова Европа “, ще бъде основана за интервала 2021 - 2027 година и е отдадена на разширението и увеличението до най-много на изгодите от цифровата промяна за всички европейски жители, обществени администрации и предприятия, като препоръчаният бюджет е 9.3 милиарда евро.

В нея се дефинират няколко водещи целта като укрепването на потенциала на Европа в региона на високопроизводителните изчислителни технологии (суперкомпютрите), изкуствения разсъдък, киберсигурността и задълбочените цифрови умения, както и върху гарантирането на тяхното необятно потребление в стопанската система и обществото. Насърчавани по едно и също време, те ще спомогнат за основаването на процъфтяваща европейска стопанска система и ще покачат конкурентоспособността на Европа в бързо развиващия се цифров свят.

Ще бъде подложен акцент върху областите, в които обществените разноски оказват най-силно влияние, а точно подобряването на успеваемостта и качеството на услугите в области от публичен интерес като опазването на здравето, правораздаването, отбраната на потребителите и обществените администрации, както и върху подпомагането на дребните и междинните предприятия да се приспособяват към измененията в цифровите технологии.

Емил Радев обърна изключително внимание на въпросите, свързани с изкуствения разсъдък. Според него би трябвало да се подсигурява високо равнище на отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, на данните, цифровите права и етичните и правни въпроси, които са свързани най-много с въпросите на отговорността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР