Европа се разпространява петиция с призив за твърд локдаун заради

...
Европа се разпространява петиция с призив за твърд локдаун заради
Коментари Харесай

В Европа се разпространява петиция с призив за твърд локдаун

Европа се популяризира петиция с апел за корав локдаун поради разпространяването на COVID-19, съобщи Дойче веле. Авторите на документа започнаха акция ZeroCovid, чиято цел е нулево повишаване на броя на инфектираните с вируса SARS-CoV-2.

Инициаторите приканват за прекъсване на работата в заводите, офисите и учебните заведения в Европа, както и на градежите. Предлага се също да се вършат отчисления за "вноска взаимност " от облагата на фирмите, от огромните транзакции и от изключително високите приходи.

Защитата на здравето не опонира на демократичните права, акцентират основателите на петицията.

Жертвите на COVID-19 по света надвишиха 2 милиона души, а общият брой на инфектираните със SARS-CoV-2 към този момент е над 94.2 милиона, демонстрират данните на. Излекуваните към този момент са близо 87.3 милиона души, демонстрират данните на Worldometers.

Само в Съединени американски щати - най-засегнатата от пандемията страна съгласно статистическите данни, инфектираните са над 24 милиона, а умрелите - над 400 хиляди.

В Индия носителите на вируса са над 10.5 милиона, а жертвите над 152 хиляди. В Бразилия близо 8.4 милиона души са се заразили, а смъртните случаи са над 208 хиляди.

Стремително нарастват и индикаторите в Русия, където над 3.5 милиона души са дали позитивни проби. Смъртните случаи там, съгласно здравната статистика, са над 64 хиляди, само че съгласно други източници са най-малко три пъти повече.

Бързо се утежнява обстановката във Англия поради разпространяващата се там по-заразна разновидност на ковид. Заразените на повече от 3.3 милиона души, а смъртните случаи - над 87 хиляди.

В отрицателната статистика следват пет страни с повече от 2 милиона носители на вируса: Франция, Турция, Италия, Испания, Германия.

В първата десетица към този момент доминират страни от Европа, а не от Латинска Америка.

По индикатора смъртност на 1 милион население най-тежко е ситуацията в Сан Марино (1913 жертви на 1 милион население), Белгия (1747 на милион) и Словения (1501 на милион). Следват Босна и Херцеговина, Италия, Чехия, Северна Македония, Лихтенщайн, Англия. На десето място е България с 1222 жертви на 1 милион население.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР