Европа преживява нетипично начало на есента, белязано от екстремни метеорологични

...
Европа преживява нетипично начало на есента, белязано от екстремни метеорологични
Коментари Харесай

Освен коронавируса, Европа вече се бори и с шокиращи климатични явления

Европа претърпява нетипично начало на есента, белязано от рискови метеорологични събития, разяснява Euronews, представена от БГНЕС.
Седем италиански района са с оранжев код за стихии и мощен вятър, с пориви над 140 км / ч. В Тоскана ураган аргументи огромни вреди и остави 8 ранени, двама съществено, в град Росиняно вредите към момента се правят оценка. В Ломбардия мъж на към 60 години умря, отвеян от ненадейно придошла река. Градушки нанесоха съществени вреди на посевите.
 Oxfam: 1% от популацията - най-богатият, отделя 2 пъти повече въглеродни емиси от другите Oxfam: 1% от популацията - най-богатият, отделя 2 пъти повече въглеродни емиси от другите
Най-богатият 1% от международното население е виновен за над два пъти повече въглеродни излъчвания, в сравнение с най-бедната половина от световн...
Времето в Атина също е рисково, където вятърът и топлината провокират пожари. Тази събота избухна нов по скатовете на планината Химет, източно от гръцката столица. Пожарникарите съумяха да го овладеят бързо. Това е вторият път, когато те се борят с пламъците на планината Химет за по-малко от седмица.
Във Франция необикновената горещина, с която стартира есента, отстъпи място на мощен мраз в някои планински региони, където е паднал изобилен снеговалеж, както в Алпите, по този начин и в Пиренеите. В Испания арагонските Пиренеи също са облечени в бяло, където в края на август към този момент е валял сняг, въпреки и не доста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР