Еврокомисарят по здравеопазването безопасността на храните подкрепя допълнителните противоепидемични мерки

...
Еврокомисарят по здравеопазването безопасността на храните подкрепя допълнителните противоепидемични мерки
Коментари Харесай

Еврокомисарят по здравеопазването подкрепя въвеждането на зелени сертификати |

Еврокомисарят по опазването на здравето сигурността на храните поддържа спомагателните противоепидемични ограничения за преодоляване на заболяемостта, които изискват наложителен „ зелен документ " за наличие на редица публични места и събития на закрито от през днешния ден, 21-ви октомври, оповестиха от здравното министерство.

Стела Кириакиду изрази притеснението за епидемиологична обстановка в България по време на видеоконферентна връзка с министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

Тя предложи да бъде задействан механизмът за гражданска отбрана на Европейския съюз, който би оказал на България координирана помощ за надзор на разпространяването на COVID-19. „ Основната ни обща цел би трябвало да е увеличение на ваксиналното покритие в България ", уточни тя.

„ Все още броят на ваксинираните жители е дребен. Въвеждането на условие за владеене на „ зелен документ ", както наподобява ще увеличи ваксиналното покритие в страната. Пред огромни столични лечебни заведения имаше опашки от искащи да си слагат ваксина против COVID-19 ", сподели здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

Министърът и еврокомисарят възнамеряват да продължат полемиката за епидемиологичната конюнктура в България на среща другата седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР