Еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел бе домакин тази вечер на

...
Еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел бе домакин тази вечер на
Коментари Харесай

В ЕК бе отбелязан предстоящият национален празник на България

Еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел бе хазаин довечера на празненство, отдадено на идния 3-ти март. Събитието бе почетено от вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиера Марияна Николова, еврокомисаря по образованието Тибор Наврачич.

Преди съвсем век и половина България се върна на политическата карта на Европа, уточни в словото си комисарят Габриел. Нашият народ се гордее със своята държавност, основана преди повече от 13 века. В предишното търсим своите корени и се опитваме да надникнем в бъдещето за нашия народ и европейските нации, чиято орис сме избрали да споделяме. България е по едно и също време антична и съвременна страна, в която младежите са извънредно надарени, добави тя.

Вицепрезидентът Йотова означи, че България е страната с най-дълга държавна традиция в Европа. По нейните думи българите не са получили свободата си безплатно и жертвите и героите са живи в нашата памет.

Вицепремиерът Николова уточни, че в деня на Освобождението се празнува възкресението на един народ с висока духовна и материална просвета. България извървя сложен и доста комплициран път, с цел да бъде през днешния ден член на Европейски Съюз, добави тя.

На тържеството в наличието на доста посетители бе открита галерия с 12 детски рисунки под наслов "България в Европа - минало, настояще, бъдеще ". За гостите пяха и танцуваха децата от българското учебно заведение "Пейо Яворов " към посолството на България в Белгия и от българската секция на Европейско учебно заведение IV в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР