Евродепутатите призовават за преодоляване на разликата в заплащането на жените

...
Евродепутатите призовават за преодоляване на разликата в заплащането на жените
Коментари Харесай

ЕП пак подхваща заплатите на мъжете и жените в ЕС

Евродепутатите приканват за превъзмогване на разликата в заплащането на дамите и мъжете в Европейски Съюз, означават от пресслужбата на Европейския парламент.

Очаква се Екологичен потенциал да призове Комисията да показа амбициозна тактика за тъждество сред половете, която включва обвързващи ограничения за превъзмогване на разликата в заплащането на дамите и мъжете.

След дебата в пленарна зала от 13 януари, евродепутатите ще гласоподават в четвъртък резолюция, която приканва Комисията и страните - членки дефинитивно да разрешат казуса с разликата в заплащането сред мъжете и дамите , прецизно да ползват правилото за равно възнаграждение и да показват законодателство за повишение на прозрачността на заплащането.

Въпреки обстоятелството, че правилото за равно възнаграждение е залегнал в Договора на Европейски Съюз, разлика в заплащането на дамите и мъжете като цяло в границите на Европейски Съюз остава 16 %, с големи разлики сред страните - членки. Положението се утежнява, когато дамите се пенсионират, тяхната пенсия е към 37% по-ниска от тази на мъжете.

В политическите си насоки за интервала 2019 - 2024 година, ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен даде обещание да отстрани разликата в заплащането на дамите и мъжете като част от тактиката за равенството сред половете. Новият комисар отговарящ за равнопоставеността, Хелена Дали, показа начинания за въвеждането на правно обвързващи ограничения за прозрачността на заплащането още по време на първите 100 дни на Комисията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР