Евродепутатите призоваха днес за замразяване на преговорите за присъединяване на

...
Евродепутатите призоваха днес за замразяване на преговорите за присъединяване на
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за замразяване на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС

Евродепутатите приканиха през днешния ден за заледяване на договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз, като обявиха, че акцията на президента Реджеп Тайип Ердоган против съперници значи, че Анкара не извършва демократичните критерии на съюза, съобщи Ройтерс.

Гласуване на предлагането се чака да мине без проблеми на следващия ден, имайки поради поддръжката от най-големите партии, само че Народното събрание има лимитирано въздействие по въпроса, отбелязва организацията.

Европейската комисия и държавните управления на страните от евросъюза до момента пренебрегнаха апели за публично заледяване на преговорния развой, който на процедура към този момент е блокиран.

" Ние не призоваваме за прекъсване на целия разговор или съдействие, да се приказва за интеграция е просто нереалистично в този миг ", сподели пред кореспонденти преди разискването евродепутатката Кати Пири, съставила плана на рекомендацията, която ще бъде показана за гласувана.

Европейски водачи подлагат на критика Ердоган и неговото държание във връзка с съперниците му, както преди, по този начин и след несполучливия опит за прелом преди една година. Те обаче не желаят да подкопаят използването на съглашението, подписано предходната година, въз основа на което Турция на процедура спря големия приток на мигранти към Гърция, който изправи Европейски Съюз пред сериозна рецесия.

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан съобщи пред евродепутатите, че не може да има прогрес в тези договаряния, до момента в който Турция не извърши условията на Европейски Съюз за спазване на политическите свободи. Той обаче сподели, че Европейски Съюз ще остане " зает " и не загатна за прекъсване на процеса на присъединение.

В реалност има нищожен прогрес на кандидатурата на Турция за участие в Европейски Съюз, откогато договарянията започнаха публично преди 12 години.

Много водачи на Европейски Съюз слагат под въпрос това дали Турция - огромна, релативно бедна и преобладаващо мюсюлманска страна, би трябвало да бъде позволена в Европейски Съюз, а доста турци също изгубиха възторг във връзка с тази концепция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР