Евродепутатите от мониторинговата група в Европейския парламент са задали много

...
Евродепутатите от мониторинговата група в Европейския парламент са задали много
Коментари Харесай

Европарламентът пита за записите с Бойко Борисов, Барселонагейт и пълномощията на Гешев

Евродепутатите от мониторинговата група в Европейския парламент са задали доста уточняващи въпроси за пълномощията на основния прокурор у нас като допълнение към чуването при започване на януари. Тогава участваха заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов и заместник-главните прокурори от Върховната касационна прокуратура Даниела Машева и Красимира Филипова. Въпросите към този момент са оповестени на страницата на Европейския парламент.

Евродепутатите упорстват основният и заместник-главният прокурор да разясняват медийни изявления, че прокуратурата е основала указател на случаи с непростим напън върху работата си и показват изненада, че са посочени отчети на Еврокомисията и мненията на високопоставени представители на правораздаването.

От Европарламент а питат какъв брой пъти обвинител номер 1 се е възползвал от пълномощията си и е отменил решения на прокурори, отстранил ги е краткотрайно, какъв брой постоянно е издавал писмени указания до тях при характерни случаи и счита ли властта да промени големите му пълномощия върху прокурорите.

От прокуратурата би трябвало да отговорят и до каква степен е стигнало следствието за хипотетичния скандал с пране на пари (т.нар. Барселонагейт) с присъединяване на премиера Бойко Борисов. 

Депутатите молят за конкретизиране дали направената техническа експертиза удостоверява, че гласът е на премиера, дали са разпознати хората, с които той приказва и дали се водят следствени дейности за търговия с въздействие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР