Евродепутатите категорично се обявиха срещу излизането на Великобритания от ЕС

...
Евродепутатите категорично се обявиха срещу излизането на Великобритания от ЕС
Коментари Харесай

EП категорично отхвърли Брекзит без споразумение

Евродепутатите изрично се оповестиха против излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение и обявиха, че Лондон ще носи цялата отговорност, в случай че това се случи, заяви пресслужбата на институцията. По време на пленарната сесия в Страсбург те одобриха резолюция, подкрепена от 544 евродепутати, 126 гласоподаваха " срещу " и 38 се въздържаха. В документа се акцентира, че контрактуваната към този момент договорка пази правата на жителите на Европейски Съюз и на английските жители, дава опция за финансово споразумяване на отговорностите на Лондон към Европейски Съюз и дава отговор на настояването за временен интервал. Изготвена е и необходимата защитна мярка за Ирландия със отбрана на съглашението от Белфаст. Екологичен потенциал показва подготвеност за връщане към първичното предложение на Европейски Съюз за защитна мярка, предопределена единствено за Северна Ирландия. Евродепутатите приветстват разглеждането на " различни благоприятни условия ", в случай че са правно използвани и надеждни и дават отговор на позициите на Европейски Съюз. Те акцентират, че няма да одобрят съглашение за отдръпване без защитна мярка за Ирландия.

В хода на дебата основният договарящ на Европейски Съюз за Англия Мишел Барние прикани английските политици да кажат истината на сънародниците си - последствията от Брекзит ще бъдат доста по-тежки и многочислени, в сравнение с те искат да признаят. " Има действителна заплаха от разлъка без договорка. За да реализираме съглашение - и това към момента е допустимо - главният въпрос е обвързван с защитната мярка за ирландската граница ", предизвести шефът на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в пленарна зала. Финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз пък съобщи, че новото английско държавно управление е внесло спомагателна неизясненост в договарянията и е доста мъчно да се планува какво ще се случи, но вероятността за бракоразвод без договорка на 31 октомври към този момент остава много огромна.

Русия пък изрази вяра, че Брекзит може да стане подтик към подписване на нови двустранни контракти сред Лондон и Москва. Това заяви в изявление за в. " Известия " Борис Абрамов, комерсиалният представител на Руската федерация в Обединеното кралство.

--------

544 евродепутати утвърдиха резолюцията против Брекзит без договорка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР