Евродепутатите и шведското председателство на Съвета са постигнали съгласие за

...
Евродепутатите и шведското председателство на Съвета са постигнали съгласие за
Коментари Харесай

Зарядни хъбове за електромобили на всеки 60 км, водородни станции на всеки 200 км

Евродепутатите и шведското председателство на Съвета са постигнали единодушие за рамкирането на наложителни цели по разширението на зарядна инфраструктура, нужна за поетапното нахлуване на напълно електрическите (100% електрически и употребяващи водород) коли.

Новите рамки имат за цел разгръщането на опциите за презареждане на електрически автомобили или такива употребяващи различно задвижване и да приближат Европа до упоритостите си за климатична индиферентност до 2050 година.

По време на договарянията, евродепутатите са договорили до 2026 година, на всеки 60 километра от главната Трансевропейска транспортна мрежа ( ) да бъдат построени зарядни хъбове за електрически автомобили с потенциал от най-малко 400 kW, като той би трябвало да бъде повишен до 600 kW до 2028 година.

Подобни зарядни хъбове, само че със доста по-сериозен заряден капацитет- 1400- 1800 kW, би трябвало да бъдат построени също по този начин за камионите и рейсовете, като те ще би трябвало да бъдат разположение на най-много 120 километра един от различен.

Споразумението планува също по този начин построяването на водородни зарядни станции по TEN-T на всеки най-малко 200 километра до 2031 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР