Евродепутатът Светослав Малинов обясни, че се е отказал от водаческото

...
Евродепутатът Светослав Малинов обясни, че се е отказал от водаческото
Коментари Харесай

Светослав Малинов отказал да води листата, защото не гласувал по пакета "Мобилност"

Евродепутатът Светослав Малинов изясни, че се е отказал от водаческото място в листата на " Демократична България ", тъй като е сметнал, че може да се употребява против него като лидер, а от там и против цялата листа фактът, че изпусна гласуването за пакета " Мобилност " в Европарламента (повече четете тук). " Не трябваше нашата нежна коалиция да се подлага на такива безусловно незаслужени офанзиви, защото лидерът в някаква степен въплъщава листата и всичко обвързвано с него се трансферира върху останалите ", добави евродепутатът.

Той се забавил на аерогарата прекомерно дълго и по този метод не стигнал в точния момент за гласуването. Освен него още двама български евродепутати – Неджми Али и Николай Бареков, също не съумяха да вземат участие в гласуването в края на март, а резултатът беше, че пакетът влезе в дневния ред на последното съвещание на Европейския парламент, против което стачкуваха както депутати, по този начин и превозвачи.

Пред български публицисти в Страсбург Малинов предвижда, че това ще са следващите избори, които ще минат в доста тежката сянка на националната политика.

Според него капацитетът за опазване на посланичество на " Демократична България " в ЕВропарламента е много добър, само че " средата е доста несъответствуваща за избори за Европейски парламент такива, каквито ние си ги представяме ". " Голямото ни преимущество в подготвеност мъчно може да се види на фона на този вид проблеми ". Според него " не се знае дали нашата коалиция няма да финишира четвърта ".

За обединението сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили на евроизборите евродепутатът Асим Адемов от ГЕРБ, който също взе участие в конференцията, сподели, че тя е доста разумна и закономерна, тъй като Съюз на демократичните сили е партията с най-голяма заслуга за приемането в Европейски Съюз, а ГЕРБ е партията, утвърдила името на България в Европейски Съюз. Съюзът е логически, законосъобразен и, уповавам се, сполучлив освен за тези избори, а за какво не и за локални избори, сподели още евродепутатът.

За Турция

На този стадий, в обозримо бъдеще, пълноправното участие на Турция в Европейски Съюз е съвсем невъзможна задача, само че Турция би трябвало да остане непосредствен сътрудник на Европейски Съюз, да бъде поощрявана да продължи по пътя на одобряване на демокрацията, а най-лесният метод е посредством продължение на договарянията, сподели Адемов. Коментарът му бе във връзка резолюцията от предишния месец, в която Европарламентът прикани да бъдат спрени договарянията на Турция за еврочленство.

" Към Турция не би трябвало да се гледа единствено от един ъгъл. Призовах да не се прекъсват договарянията за присъединението на Турция, тъй като не би трябвало да се мисли към нея в посока една или две години след днешния ден, а в по-дълга вероятност. Турция е стратегически сътрудник на Европейски Съюз в битката против тероризма и значим стопански сътрудник и комшия на България ", разяснява Адемов.

По думите му там се случват неща, които влизат в съществено несъгласие с правилата на Европейски Съюз, само че той и сътрудниците му са уверени, че не си коства за това да бъдат прекратени построените мостове. Това може да изтласка Турция в една напълно друга орбита и ще се отрази на съседите й, в случай че тя тръгне към ислямизация и радиклазация, добави евродепутатът.

 Асим Адемов
© European Parliament - Audiovisual Unit

Асим Адемов

Светослав Малинов (Демократи за мощна България/Европейска национална партия), който също взе участие в полемиката, отбрани противоположната логичност и изясни за какво е дал своя вот за заледяване на договарянията с Турция.

Точно тъй като бяха замразени, бе даден сигнал към една каста в огромните градове, която харесва президента Ердоган, само че не е ислямистки настроена, бе даден знак, че до момента в който Ердоган е на власт, няма да има прогрес, разяснява Малинов. Той счита, че " сред опита за прелом и чистките мина прекомерно доста време и с помощта на този сигнал на европейските страни някакви хора в Турция взеха решение да не поддържат Ердоган " По думите му съглашението за мигрантите с Турция, в осъществяването на което Ердоган е правилен, не би трябвало да се обвързва с договарянията за участие в Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР