Евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов

...
Евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов обвини ЕК, че си е затваряла очите за злоупотребите с власт на премиери от ЕНП

Евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов упрекна Европейската комисия, че прекомерно дълго си е затваряла очите пред министър председатели от Европейската национална партия за злоупотребите им с власт. Той сподели това по време на дебатите в пленарната зала на Европейския парламент, отдадени на отчета на Комисията за върховенството на закона от предходната година. Същите министър председатели се обграждаха от олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства. Затова през днешния ден върховенството на закона е мираж освен за една страна, съобщи Витанов и даде за образец България:
" Докато Комисията описваше обстановката, или по-скоро я прикриваше посредством витиевати изречения и присъщи брюкселски клишета, Съединени американски щати наложи най-големият пакет наказания за един ден по закона " Магнитски " против група предприемачи. Причината - корупция. Онази, която остана незабелязана тук, в Брюксел! ".
Следващият отчет по върховенството на закона, обхващащ всички страни-членки, ще бъде подготвен през юли, удостовери еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. Утре евродепутатите ще гласоподават резолюция по въпроса, в която също по този начин се упорства да отпадне механизма за съдействие и инспекция над България и Румъния. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР