Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и заместник-председател

...
Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и заместник-председател
Коментари Харесай

Задържаха белгийски евродепутат по подозрения в корупция

Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е арестувана поради съмнения за корупция. Запечатани са и офисите на асистенти на двама евродепутати.

По данни на белгийските издания " Льо Соар " и " Кнак ", става дума за следствие, почнало в средата на юли, на незаконна група, инфилтрирана в Европейския парламент. За нея има съмнение за интервенция в политиката на Европейски Съюз, както и за корупция от страна на Катар, предава БНР.

Претърсени са 17 домове, разпитани са 5-ма обвинени, измежду които генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини, някогашният евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Пиер-Антонио Панцери, както и негов някогашен помощник, в този момент помощник на Алианса и брачен партньор на Ева Кайли.

Самата Кайли е 44-годишна, някогашна водеща по гръцката телевизия. Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от същата партия Мария Арена, както и на асистентите на сътрудника й Марк Тарабела.

След известията за ареста на Ева Кайли ръководителят на гръцките социалисти от ПАСОК Никос Андрулакис написа в туитър, че тя е изключена от партията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР