Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев организира конференция на тема: „Цифровата

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев организира конференция на тема: „Цифровата
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев организира в ЕП конференция за електронното правосъдие


Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев провежда конференция на тематика: „ Цифровата промяна в правораздаването – европейски решения за утрешния ден”. С присъединяване на представители на европейски и национални институции събитието ще се състои на 28 юни 2022 година (вторник) от 9:00 ч. в постройката на Европейския парламент в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Д-р Емил Радев, по чиято самодейност ще се организира форумът, е докладчик на правната комисия в Екологичен потенциал по регламента за цифровизацията на трансграничното правосъдно съдействие в Европейски Съюз и достъпа до правораздаване по цивилен, търговски и наказателни правни въпроси. Като докладчик българският евродепутат работи и по признатите към този момент регламенти за компютъризираната система на Европейски Съюз за връзка при трансгранични цивилен и наказателни производства (e-CODEX) и за съдействието сред съдилищата на държавите-членки при събирането на доказателства по цивилен или търговски каузи.

Встъпителни думи при откриването на конференцията ще насочат вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и комисарят по правораздаването Дидие Рейндерс, който ще показа новите законодателни начинания на Европейска комисия за модернизиране на европейското правораздаване.

Във фокуса на първия панел на форума ще бъдат решенията на общоевропейско равнище за по-ефективна цифровизация. В качеството си на лектори присъединяване ще вземат Госта Петри, зам.-ръководител на отдел в Генерална дирекция „ Правосъдие и потребители” в Европейска комисия, Яна Хофманова, началник на отдела за гражданско право на Европейски Съюз в Международния департамент по цивилен каузи към Министерството на правораздаването на Чешката република, която от 1 юли поема председателството на Европейски Съюз, и проф. доктор Евгени Станимиров, ректор на Икономически университет – Варна.

Вторият панел на конференцията ще сложи акцент върху ролята на цифровата промяна в правораздаването за постигането на по-добро съдействие сред държавите-членки. Своя професионален взор върху тематиката ще изложат ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България Владимир Николов и ръководителят на Съвета на нотариусите на Европейски Съюз Джампаоло Маркоз.

Модератор на конференцията ще бъде доцент доктор Андрияна Андреева, началник на Катедра „ Правни науки” в Икономическия университет във Варна. Поканени да вземат участие в събитието са представители на Европейската комисия и членове на Европейския парламент, представители на разнообразни институции в българската правосъдна система, както и специалисти от университетските среди, изявени в региона на правораздаването и дигитализацията.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР