Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк организира онлайн видеоконференция с

...
Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк организира онлайн видеоконференция с
Коментари Харесай

Кючюк: Ясни мерки за туризъм и транспорт

Евродепутатът от ДПС/„ Обнови Европа ” Илхан Кючюк провежда онлайн видеоконференция с ръководителя на комисията по превоз и туризъм на Екологичен потенциал, комисаря по превоза Адина Валеан, изявени членове на Екологичен потенциал, както и ръководителя на комисията по превоз, осведомителни технологии и известия на Народното събрание Халил Летифов и представители на български браншови организации на тематика: „ Влиянието на COVID-19 върху европейските превоз и туризъм и пътят напред ”.



„ Преди година никой не би могъл да си показа, че ни следва да забележим най-оживените туристически дестинации, градове и площади празни, и че на 25-тата годишнина от основаването на Шенгенското пространство, границите сред страните членки ще бъдат затворени още веднъж. Европейският парламент и Комисия действаха бързо в тези сложни времена, приемайки на европейско ниво редица рекомендации и принадлежности за непрекъснатост на превоза, справяне със затварянето на граници в отбрана на единния пазар и облекчение на компликациите пред двата бранша. ”, сподели евродепутатът във встъпителните си думи.

 https://static.standartnews.com/storage/thumbnails/large_article/6516/0103/1020/%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BB%20%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%B2.jpg

Кючюк е безапелационен, че са нужни бързи и съответни дейности за подкрепяне на секторите, с цел да се подсигурява тяхното оцеляване, само че актуалната рецесия съставлява и дълготрайна опция за модернизирането им като индустриална екосистема със свои капиталови цели и потребности от софтуерни нововъведения.

" Междувременно европейската поддръжка следва да даде късмет за вложение в цифровизация, резистентност и ограничения, изключително посредством Механизма за възобновяване и резистентност за преход към ограничения за понижаване на въглеродния отпечатък в сходство със Зелената договорка “, акцентира евродепутатът.

„ Немалка част от последствията на рецесията не престават да са действителност. Отговорът ни и всички ограничения, би трябвало да се основават на три стълба: доверие, съгласуваност и изясненост - в дейностите на самите страни членки, на европейските решения, в името на доверие и предвидимост за бизнеса и жителите. Ето за какво полемиките с присъединяване на всички страни са значими. “, означи Кючюк.

В своето послание, комисарят по транспорта  Адина Валеан подчертава върху положителните практики за справяне с следствията от пандемията във връзка с превоза и туризма: „ Надяваме се да се върнем към предходната нормалност и това ще стане с ускорение на процеса по имунизация. Полагаме големи старания, с цел да осигурим усвояването на тези 672 милиарда Евро по проекта ни за възобновяване. Двата бранша – на превоза и туризма би трябвало да се употребяват от тези средства. Устойчивостта и гъвкавостта са директно свързани с тематиката, с цел да може да се възстановят секторите е значимо да има цифровизация на услугите, по тази причина ние сме предложили ограничения, с цел да стане по-зелена и по-устойчива транспортната ни система. Трябва да действаме като един съюз, а не като 27 обособени страни членки ”, означи Адина Валеан

Онлайн конференцията се организира в подтекста на продължаващите ограничаващи ограничения и стопански последствия за превоза и туризма, новите затваряния на граници и условия за прекосяването им предвид на разновидностите на вируса, както и гласуването от Екологичен потенциал през февруари в поддръжка на Механизма за възобновяване и резистентност, съществена част от пакета от фискални ограничения на Европейския съюз, прочут като " Следващо потомство Европейски Съюз ", ориентиран към битка с икономическите последствия от COVID-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР