Евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк бе удостоен с почетния

...
Евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Илхан Кючюк бе удостоен с почетния
Коментари Харесай

Илхан Кючюк е удостоен с престижен орден от парламента на Азербайджан

Евродепутатът от ДПС/ "Обнови Европа " Илхан Кючюк бе почетен с почетния медал на Народното събрание на Република Азербайджан. Официалната гала се организира в Баку на 22 юли 2019 година Орденът бе връчен на българския евродепутат персонално от ръководителя на Народното събрание Огтай Асадов, който награди Кючюк за дейната му активност в насърчаването и развиването на двустранните връзки сред Народното събрание на Азербайджан и Европейския парламент.

„ Азербайджан е значим съдружник на Европейски Съюз, който през годините се утвърди и като стратегически енергиен сътрудник за въвеждането на каспийски запаси на пазара на Европейски Съюз. Но в комплицираното време, в което живеем, нашето партньорство надалеч не би трябвало да се лимитира до енергетика, а в противен случай. Ние имаме капацитета да си сътрудничим по доста посоки като туризъм, земеделие, обучение и просвета, които ще са от изгода както за България, по този начин и за целия Европейски съюз ", съобщи Кючюк по време на церемонията.

По думите му насърчаването на междукултурния разговор ще докара до по-доброто съгласие сред нашите общества. Според него договарянията за всеобхватно ново съглашение ЕС-Азербайджан навлизат в решаваща фаза и отсега нататък той ще продължи интензивно да работи за постигането на съглашение, което да обгръща всички аспекти на взаимоотношенията сред двете страни и което е от изгода за жителите.

През последните години Илхан Кючюк работи за всеобхватното възстановяване и укрепването на връзките сред двата Народното събрание и е член на групата „ Приятели на Азербайджан “ в Европейския парламент. През 2015 година евродепутатът бе хазаин на събитие в Европейския парламент, представящо първите Европейски игри, които се организираха по-късно през годината в страната. Сред специфичните посетители тогава беше Азад Рахимов, министър на младежта и спорта на Азербайджан.

В Азербайджан българският евродепутат се срещна с Огтай Асадов, ръководител на Народното събрание на Република Азербайджан, господин Джаваншир Фейзиев, съпредседател на Комитета за парламентарно съдействие ЕС-Азербайджан, и други членове на Народното събрание на азиатската страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР