Евродепутатът Илхан Кючюк беше избран за президент на АЛДЕ. Формациите

...
Евродепутатът Илхан Кючюк беше избран за президент на АЛДЕ. Формациите
Коментари Харесай

Кючюк: Не се разграничаваме от Пеевски, но той никога не е бил член на ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк беше определен за президент на АЛДЕ. Формациите от политическото семейство на либералите и демократите са дали своят вот за него с голямо болшинство.

„ Имам дълга политическа кариера в фамилията на АЛДЕ. Бях избиран три пъти за зам.-председател на Алианса. Това беше една висока оценка за Движението за права и свободи, която се удостовери и от този избор”, разяснява в „ Неделята на NOVA” Кючюк.

Той засегна и глобите по Закона „ Магнитски”. „ Не че се диференцирам от Делян Пеевски, само че той в никакъв случай не е бил член на Движение за права и свободи. Той е от гражданската квота. Да, той взе участие доста интензивно в процесите на партията”, добави Кючюк.

За закона той сподели още, че това е механизъм, който да подсигурява върховенството на закона, битката против корупцията и проведената престъпност.

„ Да, ние сме за такива цели. Да, ние работим за реализирането на задачите на акта „ Магнитски”. Съединени американски щати са стратегически партньор”, посочи президентът на АЛДЕ.

„ Движение за права и свободи желае доказателства. За Движението никой не стои над закона, само че с цел да дойдем до разграничаването от наш член или симпатизант, би трябвало да забележим доказателства”, безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР