Евродепутатът Илхан Кючюк бе избран за председател на Партията на

...
Евродепутатът Илхан Кючюк бе избран за председател на Партията на
Коментари Харесай

Огромно признание! Кючюк стана президент на АЛДЕ

Евродепутатът Илхан Кючюк бе определен за ръководител на Партията на европейските либерали АЛДЕ. Това се случи на 41-ия конгрес на партията, който се организира на 11-12 юни. Предвид продължаващите изключителни условия, събитието се организира в хибриден формат в Брюксел, Белгия. Въпреки това, партиите членки се събраха на най-висшия орган за взимане на решения и с огромно болшинство избраха евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючюк за един от двамата президенти.

Изборът на Илхан Кючюк е високо самопризнание за Движение за права и свободи, като част от демократичната общественост, която отстоява демократичните полезности, както на национално, по този начин и на европейско равнище.

Илхан Кючюк е роден през 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2019 година е определен за втори мандат член на Европейския парламент от групата на Обнови Европа (Renew Europe). Член е на Комисията по външни работи и Делегацията на Екологичен потенциал за конференцията за бъдещето на Европа. Той е непрекъснат докладчик на Екологичен потенциал за Северна Македония и Узбекистан и също по този начин заместващ член в Комисията по превоз и туризъм и Комисия по правни въпроси. Илхан е първи заместник-председател в Делегацията на взаимния парламентарен комитет Европейски Съюз – Турция и заместващ член в Делегацията за връзки с Арабския полуостров.

През ноември 2015 година е определен за заместник-председател на партия АЛДЕ, а през декември 2017 година и октомври 2019 година бива преизбиран с най-голям резултат измежду всички претенденти. До момента бе краткотрайно изпълняващ длъжността президент на партия АЛДЕ.

„ Добра вест е, че един от новите президенти на АЛДЕ е от Източна Европа. Либералите уголемяват своята география в Европа и в този смисъл изборът ми е освен самопризнание за Движение за права и свободи, която през последните 3 десетилетия се утвърди като поръчител на демократичните полезности, а и за България и района. Ние изпращаме мощно обръщение до жителите в по-новите страни членки и в Западните Балкани, че техният глас се чува и могат да вземат участие от вътрешната страна в европейските процеси, а не да бъдат статични наблюдаващи. А това е извънредно значимо, поради идната Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да реформира Европейски Съюз и начертае нашите бъдещи цели за икономическо възобновяване, цифрова и зелена промяна. “, разяснява Кючюк след избора му.

Либералите и демократите в Европа основават своето политическо семейство през 1976 година, а през 1993 година, откакто се разрастват и утвърждават, образуват същинска европейска политическа партия, която отстоява демократичните полезности и до през днешния ден. С повече от 70 членки и хиляди самостоятелни членове, са една от най-големите европейски партии, които са солидно показани в Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент и други институции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР