Евродепутатът Елена Йончева направи голямото дългоочаквано разкритие с предполагаем персонаж

...
Евродепутатът Елена Йончева направи голямото дългоочаквано разкритие с предполагаем персонаж
Коментари Харесай

Елена Йончева с дългоочакваното потвърждение: В доклада на САЩ е посочен Бойко Борисов

Евродепутатът Елена Йончева направи огромното дълго чакано разобличаване с хипотетичен персонаж в изявление за в. „ Сега “:

„ Бившият министър председател Бойко Борисов е корумпираният водач на политическа партия, който е упоменат в отчета на Съединени американски щати “. „ В американския отчет непосредствено се споделя, че средствата са били давани на водач на политическа партия. Там на процедура се показва името на Борисов, просто не е изписано. Не виждам за какво би трябвало въобще да гадаем кой е този човек. Очевидно е. Оттук нататък би трябвало да има същинско следствие, да има и доказателства.

Гледах конференция на Борисов и останах потресена. Стряскащо е всичко, което чуваме. Защото освен няма сериозна мисъл, само че имам чувството, че Борисов не е бил министър председател на България, а на друга страна. Какво ни споделя това деяние по закона „ Магнитски “? Че страната е потънала в тежки корупционни схеми, които обгръщат на процедура цялата досегашна изпълнителна власт. Не приказваме за няколко души, които са направили корупционни схеми и които са посочени в листата. В една такава скица има най-малко две страни. Другата са тези, които са били на власт “, разяснява още Йончева. Тя е безапелационна, че Гешев би трябвало да стартира същинско следствие. „ Няма различен вид. За мен огромният въпрос е къде е бил предходният основен прокурор – Сотир Цацаров. Той бе отпред на държавното обвиняване в интервала 2012-2019 година – най-активните корупционни години, визирани в отчета на Съединени американски щати. Борисов и Цацаров са двамата души, които би трябвало да носят отговорност за случилото се. Американците пазят своите финансови ползи. Подават ни ръка, огласят част от практиките и схемите. Казват, че водач на политическа партия е взел участие в тях. В тях може да взе участие единствено водач, който държи властта.

Няма различен човек у нас, който да е бил министър председател последните 10 година Видяхте, че на конференцията в четвъртък, когато му зададоха съответен въпрос в тази посока, Борисов напусна. Буквално избяга от отговора. В същото време той призна, че се послушват политици. Каза, че имал информация кой ще стане министър на вътрешните работи, чул го на чаршията! “, добави Елена Йончева.Испания проверява „ Барселонагейт “ Евродепутатът разгласи още, че Испания не престава да проверява „ Барселонагейт “ – мегаскандалът с първокласния парцел, свързван с Бойко Борисов. „ Два пъти писах в качеството си на евродепутат до основния прокурор на Испания. Последното писмо беше преди към месец. Отговорът бе, че сега се води следствие по случая. Което значи, че има задоволително данни да се проверява “, разяснява Елена Йончева.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg