Евреите по света винаги ще гледат на България като светлина,

...
Евреите по света винаги ще гледат на България като светлина,
Коментари Харесай

Президентът на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер: Малката, но динамична, еврейска общност в България, е особено ценен мост между нашите два народа

„ Евреите по света постоянно ще гледат на България като светлина, която прониза тъмнината по време на ужасяващите години на Холокоста, който лиши живота на толкоз доста евреи в цяла Европа. България е една от дребното страни, които действаха с голям честен кураж и по тази причина евреите по целия свят ще бъдат постоянно признателни. “ Това се споделя в посланието на президента на Световния еврейски конгрес (СЕК) Роналд Лаудер, което бе връчено на българския министър-председател Бойко Борисов. Двамата се срещнаха в Йерусалим в границите на формалната аудиенция на българския министър председател в Държавата Израел.

„ Особено сме признателни за напъните Ви да предотвратите София да бъде употребена от неонацистки групи за демонстрация на послания на ненавист и ксенофобия, което е в цялостен прорез с дългата и вдъхновяваща традиция на религиозна приемливост и почитание на България “, се показва още в посланието на Световния еврейски конгрес.

По време на срещата президентът на СЕК Роналд Лаудер акцентира още един път персоналния си ангажимент да ускори историческите връзки, които свързват евреите и българите. „ Малката, само че динамична, еврейска общественост в България, представлявана от организацията Шалом, е изключително скъп мост сред нашите два народа, с необикновен принос към разцвета на българската и еврейска просвета “, съобщи още Лаудер.

На церемонията по връчването на посланието на СЕК участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор за битка с антисемитизма Георг Георгиев, кметът на София Йорданка Фандъкова и други публични лица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР