Евгения Джаферович, също както много майки в последните дни, се

...
Евгения Джаферович, също както много майки в последните дни, се
Коментари Харесай

Еднорози, лаптоп и комплект за рисуване или какво има в една ученическа чанта



Евгения Джаферович, също както доста майки в последните дни, се е постарала да подготви всичко належащо за началото на образователната година на щерка си Леа.

Какво тъкмо е взела Жени, ще разберем от изявлението, което направихме с поддръжката на. Разпитахме я, с цел да сме сигурни, че нито тя, нито пък ние ще пропуснем нещо значимо от подготовката на децата ни.

Ето какъв (не)изчерпателен лист направихме дружно:

 а iStock/Getty Images

Лаптоп, камера, слушалки

Най-честото благопожелание на този 15 септември беше „ И да са присъствено! “ Но всяко семейство е наясно, че за едно пълноценно образование, даже и да е присъствено, към този момент няма по какъв начин без преносим компютър.

Все повече учебни заведения дават виртуални домашни на учениците, има специфични часове по компютърно моделиране и безчет видео уроци, които оказват помощ на децата ни да схванат материала.

Така че няма по какъв начин да минем без преносим компютър, камера и слушалки. Ако може, с еднорози, добавя Евгения.

Защо тъкмо еднорози ли? Защото са обичаните на Леа и по този начин тя (а и всяко друго дете) има още по-голяма мотивация да ги употребява и да слуша новите думички по британски, да вземем за пример.

Комплект по изобразяване, футболна топка и трико за балет

 а iStock/Getty Images

Мнозина детски психолози акцентират огромното значение на извънкласните занимания за развиването на децата. И забележете, тук не става дума за още учене на езици в спомагателни школи, а време за занимание – спорт или изкуство.

Тези „ странични “ занимания няма да откъсват детето от ученето, а в противен случай - ще му разрешават да усвоява нови умения, да развива личността си и да канализира силата си в подобаващи действия.

За тази образователна година Евгения е възнамерявала да запише Леа на лека атлетика и плуване, като е наясно, че оборудването е значима за положителното показване даже на спортистите фенове.

Ако детето пък се занимава с изкуство – изобразяване, свирене на инструмент, преподавателите са тези, които ще ви дадат най-хубавите препоръки при покупката на бои, китара или трико за балет.

Другият съвет, който дават психолозите, е да не се употребяват обичаните действия на децата като наказване. Например: „ Ако изкараш 4 по математика, те спирам от китара “. Напротив, ходенето на друго от учебно заведение място, на което детето да може да се показва по друг метод, по-скоро ще помогне да се усъвършенства триумфът.

И свиренето на инструмент, и спортът учат децата на самообладание, самовглъбяване, мотивация и последователно реализиране на далечни цели – все умения, които ще са същински потребни в живота.

В същото време месечният разход за тези занимания не е чак толкоз огромен и може да се поеме от един уравновесен фамилен бюджет.

И още веднъж да споменем еднорозите

 а iStock/Getty Images

През другите интервали от детството си децата ни харесват разнообразни герои, въплъщават се с тях и се привързват към облиците им. Съвсем редно е нищо от миналогодишните аксесоари да не се употребява през тази година, в случай че са украсени с омръзнал към този момент воин. Или пък сa „ бебешки “, в случай че детето се усеща пораснало.

Не упорствайте, а сменете образователните такъми с новия любим, с цел да дадете един позитивен и хубав старт на новата образователна година.

Какво тъкмо е получила Леа Джаферович, вижте във видеото нагоре.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР