Евгений Пригожин - основателят на частната военна компания Вагнер -

...
Евгений Пригожин - основателят на частната военна компания Вагнер -
Коментари Харесай

Скандал! Пригожин заплашва руски медии

Евгений Пригожин - създателят на частната военна компания " Вагнер " - съобщи през днешния ден, че е уверен, че високопоставени длъжностни лица в Кремъл са забранили на държавните медии да включват материали за него и предизвести, че подобен подвеждащ обществеността метод до няколко месеца ще докара до реакция на руснаците, съобщи Ройтерс.

Пригожин е най-открояващият се член на обкръжението на Владимир Путин, спечелил си всеобща популярност в хода на 15-месечната война в Украйна.
-->
Ръководителят на „ Вагнер “ – някогашен ресторантьор, който предходната седмица саркастично означи, че прозвището му не би трябвало да бъде „ Готвача на Путин “, а „ Касапина на Путин “, завладя украинския град Бахмут по-рано този месец, само че приносът му за тази победа беше омаловажен от държавната съветска телевизия, отбелязва Ройтерс.

61-годишният Пригожин се прочу с налагането на сурова дисциплинираност на наемниците му и с използването на циничен език и затворнически диалект, с цел да атакува висшето военно управление, в това число министъра на защитата Сергей Шойгу.

Като доказателство за това какъв брой надалеч се счита, че е стигнал шефът на „ Вагнер “ в нарушаването на табута в Путинова Русия, държавната телевизия в продължение на 20 часа не отрази рухването на Бахмут и не излъчи победната тирада на Пригожин.

Запитан за това, което наподобява е възбрана държавните медии да приказват за него, Пригжожин употребява разнообразни съветски поговорки, с цел да жегне виновните лица. Той сподели, че „ Забраненото постоянно е по-сладко “, че „ Вагнер “ не е шаблон плъзгав сапун, който бюрократите са привикнали да си трансферират, че „ Вагнер “ е шило, което няма по какъв начин да бъде прикрито.

Напълно уверен съм, че те са забранили да ме отразяват, съобщи Пригожин.

„ Тези високопоставени бюрократи, същите тези кремълски кули се пробват да затворят устата на всеки, с цел да не приказва за „ Вагнер “, само че това ще се трансформира в нов подтик за хората “, предизвести Пригожин.

Според него подобен метод ще предизвика реакцията на съветския народ.

В дълготраен проект, а това са 2-3 месеца, хората яростно ще реагират на това, че затварят устата и запушват ушите на всички, счита Пригожин.

Кремъл и министерството на защитата подценяват изблиците на Пригожин, които наподобява нарушават разпоредбите на строго следената политическа система, построена от Путин откогато той завоюва най-високи пост в Кремъл в последния ден на 1999 година, показва Ройтерс.

След като Пригожин разгласи победа в Бахмут, на Кремъл бяха нужни 10 часа, с цел да популяризира изказване от 36 думи, с което поздравява „ Вагнер “ и елементи на въоръжените сили за „ освобождението “ на Артьомовск – употребяваното от Русия име на Бахмут от руско време, а Пригожин не беше упоменат поименно.

В неделното си аудиообръщение Пригожин сподели, че 72 000 украински бойци са били убити в „ месомелачката “ в Бахмут, а сред 100 и 140 хиляди са били ранени.

Ройтерс не беше в положение да удостовери данните за загубите на бойното поле на нито една от воюващите страни. Нито Русия, нито Украйна разгласяват данни за загубите си, само че Киев сподели, че загубите на Русия в Бахмут са големи, тъй като тя е нападащата страна.

Киев твърди, че неговите сили към момента управляват дребна част от Бахмут.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР