Евертън победи Борнемут с 1:0 с попадение на Абдулайе Дукуре

...
Евертън победи Борнемут с 1:0 с попадение на Абдулайе Дукуре
Коментари Харесай

Евертън се спаси, Лестър изпадна, Сити завърши със загуба

Евертън победи Борнемут с 1:0 с попадение на Абдулайе Дукуре през второто полувреме и " карамелите " резервираха мястото си в британската футболна Висша лига, а Лестър Сити и Лийдс Юнайтед се разделиха с елита в последния кръг за сезона, обобщава последния кръг Българска телеграфна агенция.

Саутхемптън също е измежду тройката изпадащи. Те ще бъдат сменени през есента от Бърнли, Шефилд Юнайтед и Лутън.

Дукуре вкара в 57-та минута на " Гуудисън Парк " със мощен шут до дясната греда и това на процедура реши имената на последните изпадащи тази година. Евертън водеше с по две точки на Лестъри и Лийдси преди началото на 38-ия кръг в британското състезание.

Лестър се нуждаеше от победа непременно и надделя с 2:1 Уест Хем, само че резултатът на Евертън изпрати " лисиците " във втора дивизия девет години след влизането им в елита. В този интервал Лестър завоюва купа през 2016 и беше един от най-стабилните клубове, само че през този сезон тимът се срина и даже се раздели с мениджъра Брендън Роджърс.

Харви Барнс и Воут Фаес вкараха за " лисиците " в средата на двете полувремена, а Уест Хем, който е финалист в Лигата на конференциите, оформи крайния резултат в добавеното време с гол на Пабло Форналс. " Чуковете " приключиха сезона на 14-а позиция. 

Лийдс също преследваше наложителна победа, само че през днешния ден магията на Сам Алардайс не проработи. Хари Кейн вкара два пъти, а Педро Поро и Лукас Моура прибавиха по едно попадение за победа на гостуващия Тотнъм с 4:1.

" Шпорите " приключиха на осмо място.

Седми, с точка над Тотнъм и в позиция за Лига на конференциите, е Астън Вила. Бирмингамци победиха с 2:1 Брайтън след попадения на Луис Дъглас и Оли Уоткинс, а за гостите се разписа Денис Ундав. 

През идващия сезон Албиън ще играят в Лига Европа от шесто място.

Също във втория по мощ шампионат ще играе Ливърпул, който финишира пети след тъждество 4:4 против Саутхемптън. " Червените " поведоха с два гола в първия четвърт час след попадения на Диого Жота и Роберто Фирмино, който се разписа за финален път за тима. " Светците " обаче вкараха идващите четири гола - два на Камал Сулемана и по един на Джеймс Уорд-Праус и Адам Армстронг. Ливърпул обаче изравни единствено за две минути посредством Коуди Гакпо и още веднъж Жота.

Нюкасъл и Челси пък приключиха наедно 1:1 в финален мач от два доста разнообразни сезона. " Свраките ", за които прецизен бе Антъни Гордън, се класираха за Шампионската лига дружно с Манчестър Юнайтед, Арсенал и първенеца Манчестър Сити. Челси, който изравни с автогол на Киърън Трипиър, приключи слабата акция на 12-о място.

Шампионът Манчестър Сити падна с 0:1 в Брентфорд, мислейки за идните финали на ФА Къп и Шампионската лига. Юнайтед надделя с 2:1 Фулъм, а Арсенал разгроми с 5:0 Уулвърхемптън.

Кристъл Палас и Нотингам Форест пък разделиха точките след тъждество 1:1 в мач без значение.

По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР