Everrati преработи класически Ford GT40 и постави електромотор на мястото

...
Everrati преработи класически Ford GT40 и постави електромотор на мястото
Коментари Харесай

Класически Ford GT40 се превърна в електромобил с 800 конски сили

Everrati преработи типичен Ford GT40 и сложи електромотор на мястото на истинския бензинов мотор. Специалистите на компанията описват, че електрическият автомобил употребява 700-волтова архитектура, която разрешава извънредно бързо зареждане на дребната 60кВч батерия. Тя обезпечава пробег от 201 километра и се зарежда от 20 до 80 % в границите на 45 минути.
`Класически

Електромоторите обезпечават мощ от 800 конски сили и оптимален въртящ миг от 800 нютон метра. Това е съвсем два пъти повече от истинския GT40, а от Everrati са сложили и диференциал с лимитирано превъртане за по-добро предаване на въртящия миг към колелата. Колата е с 47 кг по-лека от истинския автомобил, а разпределението на тежестта е в съответствие 40/60. Ускорението от 0 до 100км/ч лишава под 4 секунди.
`Класически

На външен тип електрическият GТ40 няма никакви разлики със общоприетия модел от средата на 60-те години на предишния век. От Everrati даже са се постарали и са сложили звуков генератор, който да пресъздава звука на V8, както и симулирана промяна на предавки в състезателен режим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР