Евентуалният нов собственик на футболния "Левски" - британецът Джоузеф Диксън,

Евентуалният нов собственик на футболния "Левски" - британецът Джоузеф Диксън, ...

Петър Ганев: Диксън представи гаранции устно. Сделката не е гарантирана


Евентуалният нов собственик на футболния "Левски" - британецът Джоузеф Диксън, само устно е гарантирал пред Надзорния и Управителния съвет на клуба, че притежава нужните средства, за да придобие дружеството и да може да го издържа. Това заяви пред bTV членът на двете управителни институции на стадион "Георги Аспарухов" Петър Ганев.

Икономистът уточни, че до фактическото осъществяване на сделка между сегашния мажоритарен собственик Наско Сираков и Диксън има няколко стъпки.
"Винаги описваме някакво бъдеще: 200-250 млн., нов стадион... Гледаме твърде далеч. Има конкретни стъпки, които трябва да се случат в момента. Футболният отбор започва подготовка през следващата седмица и трябва да има яснота как го прави. Другото, което е важно, е че има конкретни правни и финансови неща, за да има сделка. Трябва да има регистрирана компания в САЩ. До колкото знам, тя ще е във Флорида. Трябва да има новорегистрирана компания в България. Капиталът на тази компания трябва да бъде няколко милиона. Такава е заявката. Докато тези неща не се случат, не може да има сделка. Те стоят преди тези 250 млн. и плана за инвестиция в стадиона.", заяви Ганев и добави:

Източник: skandal.bg