Ева Вукадинова се класира за втория манш на женския слалом

...
Ева Вукадинова се класира за втория манш на женския слалом
Коментари Харесай

Вукадинова e 49-a след първия манш в слалома в Пекин

Ева Вукадинова се класира за втория манш на женския слалом от програмата на Зимните олимпийски игри в Пекин след трагично втурване. 20-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, започва с дребна шина върху скиорската ръкавица, откакто получи контузия по време на първия манш от гигантския слалом в понеделник. Тогава тя финишира 36-а, а през днешния ден Вукадинова даде 49-о време в първото каране. Нейното присъединяване обаче бе белязано от трагичен случай.

Българката отпадна в началото, откакто пропусна врата. Повторения обаче демонстрираха, че причина за това не е нейна неточност, а съществуването на стюард на пистата, който поправяше една от вратите. Заради тази неточност уредниците бяха длъжни да й дадат втори старт. Още на старта обаче Вукадинова сбърка, само че съумя да стигне до финала с време от 1:00.17 – това й отреди 49-а позиция, с пасив от 8,54 сек от първото място.

То бе за представителката на Германия Лена Дур с време от 52,17 сек. Втора и трета се подредиха надлежно Мишел Гизин от Швейцария и олимпийската шампионка в гигантския слалом Сара Хектор от Швеция. Водачката за Големия бистър глобус Микаела Шифрин от Съединени американски щати още веднъж се провали и не съумя да стигне до втория манш.

" Второто втурване по слаломното трасе не бях по този начин свежа, защото трябваше от финала още веднъж да се кача на старта, имаше напрежение и бяха разконцентрирана от случая. Но се събрах и го направих. Ще опитам да дам максимума във втория манш. Днес се състезавам с шина на ръката, тъй като се постанова обездвижване на дланта. Но се спускам, тъй като зная, че ние българите можем... ", сподели Вукадинова,
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР