Ева Караиванова, Виктория Трифонова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова са

...
Ева Караиванова, Виктория Трифонова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова са
Коментари Харесай

Международното признание, което получиха български бонбони със сладко от маслодайна роза

Ева Караиванова, Виктория Трифонова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова са четири амбициозни, целеустремени млади български девойки от Карлово, които основават ученическата компания " Калиопа " преди четири години.

Първо майторят кукли, облечени в национални носии, тъй като желаят да се придържат към традициите и родното си място. Впоследствие вземат решение да отглеждат четири декара розови насаждения, от които стартират да вършат сладко от рози и сапуни.

Миналата, 2019, година създават първите си здравословни шоколадови бонбони с заряд от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш. С тях те печелят наградата за " Най-добра образователна компания на България " за 2020 година, което им разрешава да се явят и на европейското съревнование Junior Achievement Europe Company of the Year Competition.

View this post on Instagram
A post shared by Student company "Kaliopa" (@sc.kaliopa) on Jul 22, 2020 at 1:53am PDT

Това е годишното европейско съревнование, където спечелилите в програмата на JA Company от 39 страни се състезават за най-хубавата ученическа компания.

Заради пандемията тази година европейският конгрес за млади предприемати се организира онлайн в Португалия и съгласно гласуването девойките от Карлово съумяха да завоюват премията на публиката.

View this post on Instagram
A post shared by Student company "Kaliopa"(@sc.kaliopa) on Jun 4, 2020 at 1:55pm PDT

Техните вкусни здравословни бонбони KALIMAZING са без глутен, лактоза и захар и се вършат със сладко от масладайна роза. За задачата девойките сами се грижат за розовите насаждения, от които създават и сладкото си. Освен в България, Ева, Виктория, Петя и Яна към този момент имат поръчки за бонбоните си и за чужбина.

View this post on Instagram
A post shared by IGNIS (@ignis.karlovo) on Jul 21, 2020 at 10:54am PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР