Euronews Bulgaria подкрепя каузата Българската Коледа. Следва разказ за петгодишната

...
Euronews Bulgaria подкрепя каузата Българската Коледа. Следва разказ за петгодишната
Коментари Харесай

Петгодишната Симона Венчова, която опитва да проговори І Българската Коледа

Euronews Bulgaria поддържа идеята Българската Коледа. Следва роман за петгодишната Симона.

Петгодишната Симона Венчова, която страда от Двустранна невросензорна загуба на слуха, пробва да проговори. Тя е дете, подкрепено от Българската Коледа, а с помощта на самодейността ще може да посещава уроците в профилиран учебен център „ Яника “. Симона е родена в Италия, само че след слагането на окончателната диагноза се връща тук.

„ Симона ни е второ дете, роди се 2017 година, мечтано дете, с неспокойствие я чакахме. Още в родилното лекарите имаха подозрение, че тя не чува. Окончателната диагноза стана предходната година, тя е на четири години и половина, откакто се прибрахме тук в ИСУЛ. Това което направихме незабавно е, да сложим слухови апаратчета. След като поставихме апаратчета, тя посещаваше детската градина в мястото, където живеехме. Моментално имаше усъвършенстване, само че незадоволително “, споделя майка ѝ Ива Методиев.

Това постанова фамилията освен да се прибере, само че и да потърси профилирана поддръжка. Само за към месец Симона бележи прогрес и става все по-уверена.
Всъщност поддръжката, която Българската Коледа оказва на Симона е извънредно значима, защото на тях им се постанова доста да трансформират метода си на живот. Да оставят дома който са имали, и методът по който са мислили, че ще продължи животът им. Така че всяка една поддръжка им е добре пристигнала.
Таня Димитрова, шеф на учебен център за деца и младежи с повреден слух „ Яника “

„ Това което ме крепеше, е само вярата че тя ще се оправи и ще стартира най-малко да приказва. Да чува, Бог знае дали ще чува, само че най-малко да приказва “, продължава майката на Симона.

Според проф. Диана Попова от столичната болница УМБАЛ „ Царица Йоана “ ИСУЛ, която слага окончателната диагноза на детето, ранното диагностициране би трябвало да е приоритет на здравната система.
За най-малкта, най-ранната възрастова група, тя се прави посредством към този момент въведен в страната неонатален слухов скрининг. Следващата стъпка, изключително в ранна детска възраст, тъй като е приказваме за деца, е належащо и по тази причина се борим Националното съдружие по оторинорингология глава и шия, да се вкара един профилактичен скрининг и в предучилищна възраст.
проф. Д-р Диана Попова, Референтен център за кохлеарна имплантация и слухови нарушавания, УМБАЛ „ Царица Йоана “ ИСУЛ

Борбата на Симона и нейните близки, с цел да може детето да проговори ще продължи. А нейната майка има вяра, че на Коледа стават чудеса.

" Това, което желая да пожелая на всички е в действителност да имат вяра в положителното. Аз съм доста признателна на Българската Коледа, че ни обезпечава месец и половина рехабилитация, и в действителност поисквам на всички здраве, това е най-важното ", приключва Ива Методиева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР