Еуфорията от класирането на мъжкия национален отбор на България на

...
Еуфорията от класирането на мъжкия национален отбор на България на
Коментари Харесай

Мач на седмицата на Sportal.bg: Балкан - Черноморец

Еуфорията от класирането на мъжкия народен тим на България на ЕвроБаскет 2022 мина и към този момент е време за началото на третото завъртане в Националната Баскетболна Лига. Битките в родния шампионат се възобновяват в събота, когато е и " Мачът на седмицата " на Sportal.bg - настоящият първенец Балкан (Ботевград) против изненадата на сезона Черноморец (Бургас) . Двубоят е част от 19-ия кръг на НБЛ и ще се организира в зала " Арена Ботевград " от 19:00 часа.

И двата отбора приключиха с победи второто завъртане от шампионата - Балкан преодоля съпротивата на Академик (Пловдив) със 81:70 като посетител, а Черноморец се наложи над Спартак (Плевен) с 91:82 на вражеска територия. В момента ботевградчани са трети в класирането с актив от 11 победи и 5 загуби, до момента в който бургазлии са пети с 8 триумфа и 8 провали.


Следващият месец ще бъде тежък за тима на Балкан, защото на " зелените " им следва битка на три фронта. Освен че отборът възобновява присъединяване си в шампионата, момчетата на Йовица Арсич ще играят и в шампионата за Купата на България сред 11 и 15 март, както и в Топ 16 етапа на ФИБА Къп, която започва на 23 март. Добрата вест за ботевградчани е, че ще бъдат домакини на " балона " във втория по мощ клубен европейски шампионат на ФИБА. В идващите дни се чака и решението на БФБ за това кой ще одобри шампионата за Купата, като разновидностите съгласно последни информации са два - или Ботевград, или Самоков.

Балкан е измежду четирите най-резултатни тима в Лигата със своите 85.5 точки приблизително на мач в 16-те си дуела от началото на сезона. В състава на Йовица Арсич липсва нарцисизъм, а това се удостоверява от приблизително 22-те асистенции, които отборът записва, като по този индикатор не подрежда на втора позиция в Лигата, само зад водача в класирането Рилски състезател. " Зелените " са №1 по брой отнети топки на мач с 9.6, като най-големите " крадци " в тима са гардовете Давонтей Джордан и Сияни Чеймбърс. Балкан към този момент има двама топреализатори с по 14.5 точки приблизително на мач - Чеймбърс и крилото Тауан Ейджи. Най-голям напредък в играта си бележи Божидар Аврамов, който наниза 20 точки на Академик преди паузата и публично трансферира двуцифрения актив за сезона със приблизително по 10.3 точки на дуел. Сред останалите водачи на ботевградчани са Дарко Балабан с 13.3 точки и 7.3 битки, както и Давонтей Джордан с 12.8 точки и 4.2 асистенции.


Черноморец знае по какъв начин да побеждава в " Арена Ботевград ". Още при започване на сезона " акулите " на Васил Евтимов превзеха крепостта на Балкан посредством победа с 87:79 след инфарктно продължение. Освен това бургазлии записаха триумфи и над още два тима от водещата четворка - Левски Лукойл и Берое. Черноморец завоюва четири от последните си пет мача във второто завъртане и потвърди, че не е по никакъв начин прелестен противник на едрите риби в шампионата. Отборът играе бърз баскетбол на високо движение, което постоянно е задавано от водещия изпълнител в НБЛ - гардът на отбора Дианте Болдуин.



" Акулите " бележат приблизително по 89.1 точки през сегашния сезон, като в последните си шест мача в Лигата не са падали под 90 точки. Нито отбраната на Левски Лукойл, нито тази на Академик (Пловдив), нито пък на Берое съумя да спре Болдуин и компания. Черноморец е водач по битки приблизително на мач с по 42.6, а също по този начин съумява да редуцира грешките си в нахлуване до единствено 13.4, което е вторият най-хубав резултат за акцията. Дианте Болдуин води отбора със приблизително по 20.6 точки, 7.2 битки и 8.6 асистенции, а незабавно зад него се подрежда крилото Марвин Смит, което бележи по 19.6 точки и хваща по 10.9 битки на дуел. Центърът Уендъл Люис също се оформи като съществено оръжие в състава на Васил Евтимов, откакто наниза рекордните си за сезона 28 точки при последната победа на отбора над Спартак (Плевен). Американецът записва приблизително по 17.1 точки и 9.2 битки. Капитанът Константин Коев и гардът Евгени Хаджирусев също способстват за сполучливия сезон на Черноморец. Коев записва по 14.8 точки и 7.9 битки, а Хаджирусев - по 11.9 точки на мач.

НБЛ, 26 кръг:

Балкан - Черноморец
Зала: " Арена Ботевград "
Съдии: Венцислав Великов, Калоян Костов, Стефан Несторов Стефанов
Начало: събота, 19:00 часа, Max Sport 2

Снимки: Балкан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР