Ето цялата реч на Джонсън: Добър ден на всички. Благодаря

...
Ето цялата реч на Джонсън: Добър ден на всички. Благодаря
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Тъжен съм, че се отказвам от най-добрата работа на света

Ето цялата тирада на Джонсън:

Добър ден на всички. Благодаря Ви.

Очевидно в този момент волята на парламентарната Консервативна партия е, че би трябвало да има нов водач и затова нов министър-председател. Аз се съгласих със сър Греъм Брейди, ръководителя на нашите депутати от задната камара, че процесът на избор на нов водач би трябвало да стартира в този момент, а графикът да бъде разгласен идната седмица.

И през днешния ден назначих кабинет, който да служи - както ще направя - до момента в който не бъде определен нов водач.

Така че желая да кажа на милионите хора, които гласоподаваха за нас през 2019 година, доста от тях гласоподаваха за консерваторите за първи път. Благодаря Ви за този необикновен мандат - най-голямото болшинство на консерваторите от 1987 година насам, най-големият дял от гласовете от 1979 година насам.

И повода, заради която се борих толкоз интензивно през последните няколко дни, с цел да продължа да извършвам този мандат персонално, не беше просто тъй като желаех да го направя, а тъй като усещах, че е моя работа, мой дълг, мое обвързване към Вас да продължа да направи това, което обещахме през 2019 година

И несъмнено, аз съм извънредно горделив от достиженията на това държавно управление - от реализирането на Брекзит до уреждането на връзките ни с континента за повече от половин век, възвръщането на властта на тази страна да основава свои лични закони в Народното събрание, осигурявайки най-бързото разпространяване на ваксини в Европа, най-бързото излизане от локдауна, а през последните няколко месеца, водещи Запада в опълчването на експанзията на Путин в Украйна.

Позволете ми да се обърна към народа на Украйна: Ние в Обединеното кралство ще продължим да поддържаме вашата битка за независимост толкоз дълго, колкото е належащо.

И в това време в тази страна прокарваме обширна стратегия за вложения в инфраструктура, в умения и технологии... Защото в случай че имах едно просветление за човешките същества, то е, че гениалността, геният, ентусиазмът и въображението са отмерено разпределени измежду популацията. Но опцията не е. И по тази причина би трябвало да продължим да се изравняваме, да продължим да отприщваме капацитета във всяка част на Обединеното кралство. И в случай че успеем да създадем това, в тази страна, ще бъдем най-най-проспериращите в Европа.

И през последните няколко дни се пробвах да убедя сътрудниците си, че би било ексцентрично да сменяме държавните управления, когато изпълняваме толкоз доста, когато имаме толкоз голям мандат и когато в действителност изоставаме единствено с няколко точки в анкетите -- даже в междинния период след много месеци и много безмилостно шейни - и когато икономическата сцена е толкоз сложна на вътрешния и интернационалния пазар.

Съжалявам, че не бях съумях да победя в тези разногласия и несъмнено, мъчително е да не мога самичък да видя толкоз доста хрумвания и планове осъществени. Но както видяхме в Уестминстър, стадният инстинкт е мощен, когато стадото се движи, то продължава напред...

Приятели мои в политиката, никой не е незаместим. Нашата брилянтна и дарвинистка система ще създаде различен водач, също толкоз зает да изведе тази страна напред през сложни времена. Не просто оказваме помощ на фамилиите да го преодолеят, само че променяме и подобряваме метода, по който вършим нещата -- понижаване на тежестта върху бизнеса и фамилиите и да, понижаване на налозите, тъй като това е методът да генерираме растежа и приходите.

Обръщам се и към бъдещия водач, където и да е той или тя, ще ви дам колкото мога повече поддръжка. И за вас, английската общност -- знам, че ще има доста хора, които ще изпитат облекчение и може би много ще бъдат разочаровани. И желая да знаете какъв брой съм печален, че се отхвърлям от най-хубавата работа на света. Но това са почивките.

Искам да благодаря на Кари и нашите деца, на всички членове на фамилията ми, които трябваше да търпят толкоз доста толкоз дълго. Искам да благодаря на несравнимата английска държавна работа за цялата помощ и поддръжка, която оказахте на нашата полиция, нашите служби за незабавна помощ и несъмнено, нашата фантастична NHS, която в сериозен миг оказа помощ да удължа моя личен интервал на работа, както и нашите въоръжени сили и нашите организации, които се възхищават по целия свят и нашите неуморни членове, и поддръжници на консервативната партия, чиито безкористни акции вършат нашата народна власт допустима.

Искам да благодаря на прелестния личен състав тук в Чекърс.

Преди всичко желая да благодаря на Вас, английската общност, за голямата привилегия, която ми предоставихте. И желая да знаете, че оттук насетне, до идването на новия министър-председател, вашите ползи ще бъдат обслужвани и ръководството на страната ще продължи.

Да си министър-председател е обучение единствено по себе си. Пътувал съм до всяка част на Обединеното кралство и в допълнение към хубостта на нашия натурален свят, намирам толкоз доста хора, притежаващи такава безгранична английска автентичност и са толкоз склонни да се оправят със остарели проблеми по нови способи, че знам, че даже в случай че нещата от време на време могат да наподобяват мрачни в този момент, бъдещето ни дружно е златно.

Много благодаря на всички. Благодаря Ви.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР