Ето какви са темите в българския печат на 23 април

...
Ето какви са темите в българския печат на 23 април
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 23 април

Ето какви са тематиките в българския щемпел на 23 април - Велики вторник.
" Сега "
Общините ще би трябвало да преизчислят отначало налога за втори дом в курортно населено място и ще връщат пари на притежателите, които са побързали да платят отговорностите си към локалните бюджети. Това планува смяна в Закона за локалните налози и такси, импортирана незабавно от депутати от ГЕРБ. Тя ще бъде гласувана по бързата процедура: още във вторник е планувано изключително съвещание на парламентарната бюджетна комисия.
Собствениците на жилища и вили в курортите ще получат известия с преизчислените нови остарели налози. Платилите по-високите данъци 20 април ще получат назад надвнесените суми от локалните данъчни администрации. Те ще употребяват и правото на 5% отстъпка, която важи за заплатен налог здания в цялостен размер до 30 април. Иначе данъкът се дължи на 2 равни вноски - до 30 юни и до 31 октомври.
" 24 часа "
Търгът за продажбата на къщата, употребена от Николай и Евгения Баневи, отпадна. Това е решение на частния правосъден реализатор, а не на съда. Причината – длъжникът т.е. компанията „ Партнерс комерс”, е декларирал, че е подготвен да изплати цялата сума по изпълнителното дело в размер на 2 милиона лв.. Управител на компанията е Николай Банев.
" Монитор "
2069 камери, сложени в учебните коридори, дебнат за крадливи деца и търсят кои са отговорните при зародили спречквания и побоища. Това демонстрира информация за " Монитор " от просветното министерство. С сложени на входовете камери в 1786 учебни заведения шефовете наблюдават кой излиза и влиза в школото, ръководено от тях. В 1908 пък следят какво се случва в дворовете. Най-малко употребяваният способ от учебното управление за следене за спазването на реда е видеонаблюдението в класните стаи. Само в 1729 учебни заведения са сложени камери в пространствата, където се образоват възпитаниците в тях.
От справката на просветното министерство излиза наяве, че всяко осмо школо в страната е без каквото и да било видеонаблюдение. Най-много учебни заведения без сложени охранителни камери са в област Смолян – 28. След нея се подреждат областите Пазарджик с общо 26 школа без камери и Варна – с 20. Най-добре предпазената област пък се оказва Габрово, където няма учебно заведение без видеонаблюдение.
" Труд "
Всеки втори е подготвен да нарушава закона, изключително в случай че има материална полза. Това демонстрира научноизследователски план „ Икономиката в сянка като девиантно държание “ на екип учени от Института за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките. 56,9% от интервюираните декларират, че за нищо на света не биха погазили закон, даже и да виждат, че от това ще имат материална изгода. Около 1/4 обаче считат, че множеството закони не са използвани в действителния живот.
Всеки трети желае да е от " тарикатите ", за които нормите не важат. А до момента в който има хора, които са над законите, останалите няма да имат равни шансове за развиване, смятат половината от интервюираните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР