Ето как изглежда малкият пътникопоток по бул. Арсеналски, с който

...
Ето как изглежда малкият пътникопоток по бул. Арсеналски, с който
Коментари Харесай

„Спаси София“ с протест против ликвидирането на трамвай №6

Ето по какъв начин наподобява дребният пътникопоток по бул. Арсеналски, с който Столична община се пробва да оправдае ликвидирането на трасето на трамвай №6. Натъпкани пасажери в рейс 102, който с изключение на неточен е и прекомерно муден, забивайки се в голям брой тапи по маршрута си. Това ли е ”чувствителното усъвършенстване ” на градския превоз, дадено с повдигането на билета на 1.60 лева?
На днешния митинг за следващ път ще призовем кмета Йорданка Фандъкова да не позволява грешката да закрива подготвена инфраструктура на екологичен превоз. Нужда от Шестицата има и тя би трябвало да бъде върната по остарялото си трасе. Ако общината в действителност има желание да съблюдава личното си заричане за преобразяване на София в зелен и удобен град, то с премахването на самостоятелни трамвайни трасета сигурно няма да реализира тази цел. Колкото по-осакатен е градският превоз, толкоз повече ще бъдем подвластни от автомобилния превоз, а с това ще се усилят хаосът и замърсяването в града. Собствената статистика на Център за градска подвижност е безпощадна - пасажерите в градския превоз понижават, макар стартирането на нови и нови прави на метрото. Причината е точно несъответстващото и нездравословно ръководство на наземния превоз. Унищожаването на следващите 2 км самостоятелно трамвайно трасе не престават и затвърждават тъкмо тази нездравословна политика.

Ние, обаче, не сме съгласни това да продължава. Настояваме готовата трамвайна инфраструктура да се употребява, като на хората от Лозенец се даде комфортна и постоянна връзка с центъра на града. Не забравяйте да дойдете тази вечер, от 18:30ч. на обръщалото на трамвая до басейн „ Спартак “, с цел да подкрепите този обективен митинг за по-здравословна, по-безопасна, по-устойчива, по-мобилна и по-зелена София!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР