Ето и една наистина добра новина, която ще зарадва всеки ...

Ето и една наистина добра новина, която ще зарадва всеки

Rockstar и Remedy се събират отново за римейк на Max Payne

Ето и една в действителност добра вест, която ще зарадва всеки един почитател на безспорната класика Max Payne.

Гигантът Rockstar Games разгласи изненадващо ново съдействие с финландското студио Remedy Entertainment за два римейка на играта Max Payne и нейното протежение.

" Бяхме разчувствани, когато нашите дългогодишни другари в Remedy се обърнаха към нас за основаването на римейкове на истинските Max Payne ", сподели създателят на Rockstar Games Сам Хаузър в публично изказване. " Ние сме големи почитатели на работата, която екипът на Remedy прави през годините, и нямаме самообладание да стартираме да действаме по новите версии. "

Това значи, че се възобновява остарялото партньорство сред двете компании, които по същия метод сътвориха и двете истински игри надлежно през 2001 и 2003 година Те се оказаха голям триумф измежду почитатели и критици, като описаха мрачни истории за падението на един обезверен някогашен служител на реда, изгубил фамилията си.

Самата игра се оказа и извънредно новаторска за времето си във връзка с геймплея, като за първи път вкара детайла на bullet time (забавяне на времето) по време на екшън моментите - непосредствено инспирирано от кино лентата " Матрицата ".

След триумфа на двете заглавия Remedy и Rockstar разделиха пътищата си, а американците сами сътвориха и разпространиха също толкоз положителната Max Payne 3 от 2012 година, където бе стихотворец оправданият риск нещата да се извърнат на 180 градуса.
 Снимка: Twitter, @remniscingLemon
Вместо в един мрачен и леден Ню Йорк, действието в третата игра се развиваше в слънчевия и парещ Сао Пауло, Бразилия и показа един заслужен свършек на най-дълбоката история от богатото портфолио на Rockstar.

През тези години несъмнено в Remedy също не стояха със скръстени ръце, създавайки шлагера Alan Wake и ремастър версията му от предходната година.

Сега е време остарялото съдействие още веднъж да се възроди.

" Max Payne постоянно е заемал особено място в сърцата на всички в Remedy и знаем, че милионите почитатели по целия свят усещат същото ", сподели от своя страна Теро Витала, изпълнителен шеф на финландското студио.

Той добави още, че играта ще " върне по един напълно нов метод познатата история, екшън и атмосфера на истинския Max Payne. "

За момента целият план е към момента в концептуална фаза, тъй че няма по какъв начин да чакаме да излезе в скоро време. Това, което се знае сигурно, е, че ще бъде гарантиран с задоволително сериозен бюджет и игрите ще бъдат налични за PC, PlayStation 5, и Xbox Series X/S.

В добавка към това те ще разчитат на новия гейминг енджин Northlight на Remedy, който към този момент направи своя дебют в екшъна Control от 2019 година и ще бъде употребен за бъдещия Alan Wake 2.

Така че единственото, което остава за нас почитателите за момента, е да чакаме скоро още вести за нашия обичан и постоянно печален Макс.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg