Ето една история за момче, което въпреки диагнозата церебрална парализа

...
Ето една история за момче, което въпреки диагнозата церебрална парализа
Коментари Харесай

Момче с церебрална парализа измина 300 км с колело

Ето една история за момче, което макар диагнозата церебрална парализа измина 300 километра с колело. Кой и по какъв начин му оказа помощ да реализира фантазията си - вижте в идната история.

Това е роман за умишленото бягство от комфорта. За похода против течението.
Недялко Дервенков, съорганизато р на велопохода: Човек и природа в едно.
Далеч от системата, която убива и покрай природата, която дава различен взор към живота. Пет дни, които ще останат незабравими за Петър Нефтелимов, студент по биотехнологии. Въпреки диагнозата Церебрална парализа той съумя да пропътува 300 километра с колело - От Силистра до Никопол - по българската част от маршрута Евровело 6. Благодарение на няколко млади запалянковци със една свежа концепция.

Иван Димитров, съорганизатор на велопохода: Искахме да покажем, че този маршрут е наличен.
Пътешествието става допустимо с помощта на специфична триколка, пригодена за потребностите на Петър. С нея всяка заран в 6 младежите изминават по 60 километра. Напук на дъжда. Въпреки капризите на времето. И макар капризите на живота.

Александър Хинков, съорганизатор на велопохода: Да се абстрахират от общото мнение, от стандартите, които са построени за метода на живот на хората с увреждания. Кремена Деспинова, съорганизатор на велопохода: На въпросите " Петре, изтощен ли си? Петре, стига ли ти толкоз, по какъв начин се чувстваш? - Той беше безусловно безапелационен, че желае и може още.
За Петър тези 300 километра са доказателство, че няма невъзможни неща, че можеш да сбъднеш всяка фантазия, стига да откриеш верния път до нея. С това странствуване обаче задачата не е завършила.

Иван Димитров, съорганизатор на велопохода: Нашата цел е това да не е еднократно- в противен случай, ние желаеме да дадем началото на нещо.
Младежите се нуждаят от средства, с които да бъдат закупени още такива триколки. За да качат нечия воля на колело и да повторят този роман.

Недялко Дервенков: За нас това е безусловно сполучлива задача.
А думите на Петър са почтени за свършек на тази история. Най-запомнящите се моменти са спусканията надолу по баирите, споделя той, все едно летиш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР