Естонски учени създадоха спрей за нос, който защитава от основните

...
Естонски учени създадоха спрей за нос, който защитава от основните
Коментари Харесай

Създадоха спрей за нос, който защитава от COVID-19

Естонски учени сътвориха спрей за нос, който пази от главните разновидности на новия ковид - от първичния вид, тръгнал от китайския град Ухан, до индийския Делта, който господства сега в целия свят, заяви уеб сайтът Лента, представен от Dariknews.bg.

" Лабораторните изследвания до момента удостоверяват, че създаденият спрей за нос пази еднообразно добре против всички варианти на новия ковид, " твърди Март Устав младши, който е теоретичен шеф на компанията за генно инженерство " Икосаген ".

Учените непрестанно наблюдават измененията във вируса и тестват опциите на спрея да обезврежда нови разновидности, които към момента не са необятно публикувани. Препаратът е наименуван " БайоБлок ". Изрично се акцентира, че от юридическа позиция спреят за нос не е лекарство или здравно произведение, само че той е координиран с естонските виновни институции.

Технологията на продукта е патентована, а скоро следва да стартира всеобщо произвеждане и продажба. През месец юни беше обявено, че австралийски учени създават ваксина против новия ковид, която е под формата на спрей. В момента тече първата фаза на клинични изпитвания на ваксината-спрей против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР