Естонецът От Танак с Хюндай i20 спечели три от днешните

...
Естонецът От Танак с Хюндай i20 спечели три от днешните
Коментари Харесай

Танак увеличи аванса си на върха в класирането във Финландия

Естонецът От Танак с Хюндай i20 завоюва три от днешните шест стадия на сняг и лед и усили на 24.1 секунди преднината си пред втория Кале Рованпера в генералното класиране на рали Финландия, втори кръг в Световния рали шампионат (WRC).

Танак, който бе отпред и след първите два стадия в петък, продължи да се оправя най-добре с арктическите атмосферни условия в горите на Лапландия, като изключително мощно естонецът се показа в утринните стадии. Както той самичък съобщи след края на спортния ден "следобеда задачата ми бе да не върша неточности ".

Това разреши на финландеца Рованпера с Тойота Ярис и белгиеца Тиери Ньовил с Хюндай i20 да завоюват седмия и осмия специфичен стадий и да запазят жива интригата за победа и в неделния ден.
Ньовил се движи трети във краткотрайното класиране на 25.9 секунди от водача Танак.

Доста по-сериозни проблеми през днешния ден имаше международният първенец Себасетиан Ожие. Французинът заби автомобила си Тойота Ярис в пряспа единствено 200 метра преди финала на днешния финален тест и загуби над 20 минути, до момента в който се върне на пътя.

Ожие въпреки всичко получи отплата от съдиите, само че изоставането му по този начин или другояче е доста серизно - над 11 минути от краткотрайния водач.

В неделя на участниците в рали Финландия им предстоят заключителните два стадия с обща дължина от 22,47 километра, които ще се проведат южно от Рованиеми.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР