Еско България“, която до миналата година беше част от чешката

...
Еско България“, която до миналата година беше част от чешката
Коментари Харесай

„Аурубис България“ разширява соларния си парк с две ВЕИ централи

„ Еско България “, която до предходната година беше част от чешката CEZ, ще построява новите фотоволтаични централи в металургичното дружество „ Аурубис “. Компанията, която в този момент е част от българската група „ Синтетика “, се заема с създаването на целия план, като ще дава отговор за техническия дизайн, доставката и монтажа на оборудването, стартирането в употреба и поддръжката на заводите, се споделя в прессъобщение на сдружението.

През декември Aurubis AG, компанията майка на „ Аурубис България “ съобщи, че ще влага 20 милиона евро в разширение на потенциала за произвеждане на слънчева сила в завода си в Пирдоп. В момента индустриалната ВЕИ мощ е 10 MW, а двете нови уреди за възобновима сила, които ще бъдат конфигурирани през 2023 година и 2024 година, ще обезпечат произвеждане на още 17 000 MWh годишно, което е равно на енергийните потребности на към 5 000 семейства.

През 2021 година „ ЧЕЗ ЕСКО “ построи първия слънчев парк „ Аурубис-1 “. С годишно произвеждане 11 700 мВтч/годишно това беше най-голямата слънчева централа в България за лични потребности.

Първият от двата нови слънчеви парка, който е кръстен „ Аурубис 2 “, ще бъде ситуиран на мястото на рекултивирано хранилище към завода. „ Аурубис 3 “ ще бъде построен на техническата площадка на завода в Пирдоп.

Когато са подготвени, фотоволтаичните паркове ще покрият към 6% от настоящите енергийни потребности на завода на " Аурубис България ", допълват от " ЕСКО България ". „ Аурубис 1 “ има годишна индустриална мощ от 11 700 MWh.

„ Аурубис България “ има за цел до 2030 година възобновимите енергийни източници да покриват 20% от общите ѝ енергийни потребности в индустриалната площадка в Пирдоп, оповестиха от компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР