Ескалацията на напрежението във връзка с украинската криза се осъществява

...
Ескалацията на напрежението във връзка с украинската криза се осъществява
Коментари Харесай

Мария Захарова: Ескалацията на напрежението около Украйна е в съответствие с дългосрочната тактика на Запада

Ескалацията на напрежението по отношение на украинската рецесия се реализира от Запада въз основата на тактичност, употребена дълги години за лобиране за личните им ползи. Това съобщи в петък формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на предаването „ 60 минути “ по телевизионния канал „ Россия-1 “, представена от TACC, представена от " Фокус ".

„ Това е тяхната (на Запада) тактичност, това е тяхната тактика от десетилетия. Те основават обстановка на напрежение, обстановка на безпорядък, следен, от време на време губят надзор над хаоса, основан от личните им ръце, с цел да лобират своите ползи, " сподели тя.
свързани новини4340на 28.10.2021
Според Захарова, Западът употребява такава тактичност, защото " не може да остане в региона на правните отношения " при равни условия. „ Всеки път се измислят от ден на ден идеологически и политически модели, с цел да се осъществят това неравноправие “, добави тя.

Официалният представител на съветското външно министерство счита, че напрежението към Украйна се нагнетява и от Запада, " обяснявайки и реабилитирайки " неспазването от Киев на Минските съглашения.

„ На първо място, това са всевъзможни учения, това е доставката на оръжие и потреблението на тези оръжия в зоната на спора, това е отпущането на средства не за филантропични, а за военни цели и всевъзможни тактики, с цел да се изясни и оправдава режима в Киев “, сподели тя.

Захарова напомни, че Русия не е срещу помощта на Съединени американски щати за осъществяването на Минските съглашения от Украйна, в случай че тази помощ е ориентирана към тяхното осъществяване. „ (Руският външен министър Сергей Лавров) сподели, че в случай че Съединените американски щати имат предпочитание да оказват помощ на Украйна в осъществяването на споразуменията от Минск, с цел да поддържат протежето, никой не е срещу “, заключи говорителката на съветското външно министерство.

Съединени американски щати и Украйна се пробваха да основат информативен декор към срещата на Съвета на външните министри на ОССЕ (CFM) в Стокхолм, с цел да отклонят вниманието от действителния дневен ред на срещата, сподели Захарова. " Украйно-американският информативен тандем беше явен. Те, несъмнено, се пробваха да се отклонят от дневния ред, който беше обсъждан и трябваше да бъде разискван в Стокхолм ", сподели дипломатът.

По-специално тя уточни „ приказно неуместната “ вест, която се появи в украинските медии, че сякаш украинският външен министър Дмитрий Кулеба и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен „ са се пробвали да слагат на мястото “ съветския външен министър Сергей Лавров. „ Тогава имаше изказвания на г-жа(заместник-държавен секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория) Нуланд, че доста руснаци желаят да живеят в страна като Украйна и доста им харесва това, което се случва там. Това е в осведомителните организации “, сподели Захарова.

„ Темата, за жалост, стана централна за Украйна по малко по-различен метод, в малко по-различен подтекст “, изясни формалният представител на съветското външно министерство. Факт е, че доста представители на тези страни, които упрекват страната ни в това, се занимават с дестабилизация както в този район, по този начин и непосредствено на територията на Украйна ". Така че, съгласно нея, точно тези страни организират военни учения и маневри в Украйна, не престават да я напомпват с оръжие и поддържат процесите, „ които би трябвало да тласкат елементи от украинското общество едни против други “.

„ Много от тези, които са директно забъркани в това, участваха в заседателната зала (на Съвета на външните министри на ОССЕ) и, може да се каже, наситиха изявленията си със странни изказвания по отношение на Украйна: приказват какъв брой е неприятен животът й, тъй като Русия сякаш построява нов кръг от напрежение към нея “, приключи Захарова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР