Ескалация на напрежението между Вашингтон и Москва, заради Сирия. Американският

...
Ескалация на напрежението между Вашингтон и Москва, заради Сирия. Американският
Коментари Харесай

Напрежение между САЩ и Русия заради Сирия

Ескалация на напрежението сред Вашингтон и Москва, поради Сирия. Американският президент Доналд Тръмп предизвести Русия да се готви за ракети в арабската страна. Москва заплаши, че ще има отговор на американските удари.

В обичайна си ранно-сутрешна туитър дрънканица Доналд Тръмп предизвести Русия да се готви за изтъквам “приятни” и “умни” ракети, които ще полетят към Сирия поради хипотетичната химическа офанзива на режима на Башар Аласад в сирийския град Дума.Но идващият туит на Тръмп може би дава по-добър подтекст на тази опасност.

Войната, най-малко на думи, към този момент стартира. Последната порция замяна на закани стартира от един съветски посланик.

„ Ако има американски удар, ще изтъквам думите на президента Путин, че ракетите ще бъдат свалени, както и източниците, от които са дошли”, съобщи съветският дипломат в Ливан, Александър Засупкин.

Тръмп отговори в туитър.

„ Приготви се Русия, тъй като ракетите идват, приятни и умни. Не би трябвало да сте сътрудници с животно, убиващо с газ, който убива своя народ и се забавлява”, написа президентът.

Така Тръмп загатна за хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума. Русия обаче твърди,че не са открити следи от такова оръжие. Войната на думи продължи във фейсбук - представителят на Руското външно министерство Мария Захарова написа, че умните ракети би трябвало да са ориентирани към терористи, а не към законно държавно управление, което се бори с интернационалните терористи на своята територия.”

Въпреки прегръдката сред съветския и американския дипломат в Организация на обединените нации през вчерашния ден, двете страни постановиха несъгласие на паралелни версии на резолюция за случилото се в Дума.

„ Мисля, че Русия е доста добра в играенето на игри. И го видяхме когато се задейства взаимния механизъм за следствие и те го харесваха досега, в който той не откри виновността на Асад. След това те към този момент не го искаха”, сподели американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Два часа след първия си туит Тръмп написа нов, който може да изясни по-ранната му опасност.

"Лошите ни връзки с Русия са породени от подправеното и корумпирано съветско следствие, ръководено от всички лоялни на демократите или хора, които са работили за Обама”, сподели в него президентът на Съединени американски щати.

От понеделник Тръмп е гневен поради обиск на ФБР в дома и офиса на персоналния му юрист Майкъл Коен. Именно той е пазителят на всички персонални и бизнес секрети на Тръмп. Президентът вини за обиските специфичния прокурор по съветското следствие, макар че те бяха поискани от назначени от Тръмп прокурор и заместник-министър.

Въпреки, че известията в туитър може да се обяснят с неприятното му въодушевление поради съветското следствие, офанзива против режима на Башар ал Асад в Сирия е съвсем сигурна.

В удостоверение пристигна и предизвестието на Европейската организация за надзор на въздушния трафик, самолетните компании да бъдат внимателни в полетите си над източното Средиземноморие поради допустимо започване на въздушни удари по Сирия в идващите 72 часа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР